Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Minennap jó rájuk nézni

Kutyás lány szobor BudapestKutyás lány szobor Budapest a térképen

Érdekes 2022. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2022. március 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Vigadó tér előtt a Dunakorzón, pontosan a 2-es villamos megállójában található ez a szobor, amely igen népszerű az erre elhaladó turisták, városnézők, sétálók körében, ahogy a képeken is látszik, a kutyusával labdázó diáklányt ábrázolja. Egyébiránt a lány mellett körben ülőhelyek is vannak, s bár ide tűz a nap, de ilyenformán pihenőhelynek is alkalmas.
Raffay Dávid szobrászművész 2007-es alkotása (ezt eddig nem is tudtam, csak rákerestem a neten). Az alkotás bronzból készült, életnagyságú méretezésű, valósághű, realista alkotás.
A kutyus fejét meg kell simogatni, ez állítólag szerencsét hoz. Nemcsak ennél a kutyánál, de minden kutya szoborra igaznak mondják ezt a szokást.
Megtaláltam a szoboravatásra készül beszédet, az utolsó bekezdést beillesztem, hátha másnak is érdekes:
"Raffay Dávid az állat és az ember kapcsolatában, de a szobrászatban is az időtlenség, a keresetlenség, a szó legtisztább értelmében megfogalmazható ártatlanság, ha úgy tetszik: egy új ősiség felmutatója, az átlátható helyzetek művésze. Szobrászata eredendő szobrászat, innen és túl is az ábrázoláson. Teljes elfordulás a felület játékaitól és a plasztika felületességétől. Csak annyira foglalkoztatja a felszín, hogy a dolgok mélyére hatolhasson. Látványelvű és mégsem fűrészporos realista mert a tételes valóságban rejlő költészetet, a helyzetben rejlő drámát firtatja. Egyénisége, finom érzékenysége hajtja, tehetsége emeli ki közegéből, s teszi, hogy ne feledkezhessék meg rólunk. " Írta és elmondta: Antall István; Budapest, 2007. április 24, kedd, 14 óra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (11)
Kutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - EgyébKutyás lány szobor Budapest - Egyéb

Kutyás lány szobor további értékelései

2022.03.05egyedül
Érdekes
A Vigadó előtt már nagyon régóta kéri ez a kislány azt a labdát attól a kutyától. A 2-es villamossal jártam dolgozni, láttam, hogy szinte mindig van valaki, aki ott áll és fényképezi. Itt meg találtam az oldalon, nem volt hozzá vélemény meg fénykép, hát elmentem és csináltam. A köztéri szobroknál...
Népszerű szállások a környéken
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.11.03-ig
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Piroska Bük, Bükfürd? - Két éjszakás ajánlat
Két éjszakás ajánlat
2026.04.23-ig
Hotel Piroska Bük, Bükfürd?
78.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Patak Park Hotel Visegrád - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.02.01-ig
Patak Park Hotel Visegrád
33.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval