Nemzeti adakozásból, 1882

Petőfi Sándor szobra BudapestPetőfi Sándor szobra Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2024. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. október 25.
Petőfi Sándor szobra a Belvárosban, a róla nevezett Petőfi téren magasodik, a Dunakorzónál, vele szemben pedig a szintén hozzá kapcsolódó Március 15. tér található. Szerintem mindenki jól ismeri, aki szokott erre járni.
A március 15-i ünnepségek egyik jellemző helyszíne ez a szobor és a kis tér.
Izsó Miklós alkotását 1882-ben avatták fel, a szobor közadakozásból készült, nagy ünnepség keretében zajlott a szoboravatás.
Ritkaságszámba megy a városban, hogy azóta is, 142 éve változatlan helyen áll, nem költöztették sehonnan sehová.

Petőfi Sándor szobra további értékelései

2022.12.06egyedül
Azt olvastam valahol, hogy Budapest legjellegzetesebb szobra, találka-, tájékozódási- és kiindulópont. Lehet. Nekem is az első 5 között jutna talán eszembe hirtelen. Még eszembe juthatna, hogy a legelső szabad március 15-én a rendszerváltáskor a Hősök terén találkoztunk és ide, a Petőfi szoborhoz...
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Legjobb ár félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló
Hotel Laterum Pécs - Napi ár reggelivel
Hotel Laterum Pécs
27.000 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Pihentető napok Kiskőrösön - korlátlan gyógyfürdőzéssel, reggelis ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
62.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel