Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodatévő Mária

Kisboldogasszony-templom BudapestKisboldogasszony-templom Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2023. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. december 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Leginkább Máriaremetei templomként ismert a katolikus hívők számára fontos zarándokhelyszín a II. kerületben. A kerületrész is róla, Máriáról kapta a nevét, hogy miért remete, azt nem tudom. Hasonlóan számos Buda környéki településhez, a török hódoltság után elnéptelenedett falvakba németeket telepítettek be, így történt ez errefelé is, ide a Rajna-vidékről érkeztek a XVIII. század első felében. A katolikus vallású új lakók közül egy fiatal lány ráadásul egy Mária-képet is magával hozott, melynek csodatévő képessége is volt (állítólag). A kép először egy tölgyfára - amely mára elpusztult - volt kiakasztva, de miután több csodát is tett a kép, vagyis Mária, először egy kis kápolnát emeltek, majd később már ez sem volt elég, templomot kellett építeni hozzá. A XVIII. század végére már népszerű búcsújáró hely lett, és az érdeklődés egyre csak növekedett, a mai napig tart.
Az impozáns neogótikus templomot kizárólag a hívők adományaiból építették, a templomépítés céljából alakult Kápolna Egylet összefogásából. Érdekesség, hogy templomot 1898-ban kezdték el építeni úgy, hogy a tel­jesen épen álló kápolna - amelyben a csodaképet tartották - körül felrakták a falakat, és a ká­polnát csak akkor bontották le, amikor a templom már elkészült, a következő évben, 1899-ben fel is szentelték.
Néhány statisztikai adat: 700 négyzetméter a templom alapterülete, hossza 44, szélessége és magassága 15 méter, a torony 54 méter magas.
A templom körüli park nagyon hangulatos, van egy csomó szobor, emlékmű, szabadtéri misehelyszín, nemkülönben a fákkal övezett gyalogsétány, amely a templom bejáratához vezet a kaputól. Népszerű esküvői helyszín manapság.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (31)
Kisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - EgyébKisboldogasszony-templom Budapest - Egyéb

Kisboldogasszony-templom további értékelései

2023.01.25a párjával
Kihagyhatatlan
Budapesten a II. kerületben található e nagyméretű templom, hatalmas pakkal körülvéve. Szabadtéri oltár és szobrok találhatók a parkban. A hozzá tartozó Szentkút, pár száz méterrel lejjebb, a Zsíroshegyi út és az Egres utca sarkán található.
2022.05.09egyedül
Érdekes
Vigyázat, nem keverendő össze a Kisboldogasszony-templom a Kisboldogasszony-templommal. Az egyik Csepelen van például, de ez itt meg a máriaremetei templomkertben, meg egy kegyhely. Van egy nagyobb intézmény, úgynevezett templomkert, azon belül több kis alegység található, az impozáns templom...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Sungarden Hotel Siófok - Aranyifjaké a SunGarden
Aranyifjaké a SunGarden
2024.10.14-ig
Sungarden Hotel Siófok
49.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval