Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Számomra a legszebb

Mátyás-templom BudapestMátyás-templom Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2023. novemberben járt ittÉrtékelt: 2024. január 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Budapest, illetve egész Magyarország egyik legismertebb, legtöbbet látogatott és fotózott látványossága a Budai Várban, azon belül is a Szentháromság téren. (furcsaság ismét, meggyőződésem, hogy már írtam róla korábban értékelést, belső fotókkal is, de most se híre, se hamva...). Nem mellesleg világörökségi helyszín. Hivatalos neve Budavári Nagyboldogasszony-templom, de Mátyás-templom a közismert neve. Pompás gótikus, illetve neogótikus épület, a stílus minden tipikus jellemzőjével. Azt gondolom, minden magyar embernek illik ide legalább egyszer életében ellátogatni, pontosabban nemcsak, hogy illik, de nagyon érdemes is. Számomra elszomorító volt ugyanakkor, hogy pár éve a templomot fizetőssé tették, még a magyarok számára is.
Több királyunk koronázási temploma volt, továbbá számos történelmi eseményünk helyszínéül szolgált. Buda elfoglalását követően a törökök mecsetként használtál, hasonlóképpen jó pár korábbi keresztény templomunkhoz hasonlóan.
Nemcsak kívülről impozáns, de a belső terei is gyönyörűek, különleges a falak festése, mintázata.
Ha már összehasonlítás vagy rangsorolás, a két "fő templom" közül nekem személy szerint jobban tetszik a Mátyás-templom, mint a Szent István Bazilika, ez kecsesebb és különlegesebb, bár ez nyilván szubjektív vélemény.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (15)
Mátyás-templom Budapest - EgyébMátyás-templom Budapest - EgyébMátyás-templom Budapest - EgyébMátyás-templom Budapest - EgyébMátyás-templom Budapest - EgyébMátyás-templom Budapest - EgyébMátyás-templom Budapest - EgyébMátyás-templom Budapest - EgyébMátyás-templom Budapest - Mátyás-templom Budapest - Mátyás-templom Budapest - Mátyás-templom Budapest - Mátyás-templom Budapest - Mátyás-templom Budapest - Mátyás-templom Budapest -

Mátyás-templom további értékelései

2024.01.19barátokkal
Kihagyhatatlan
Budapest I. kerületében, a Szentháromság téren áll a Mátyás - Templom, májusi kirándulásunk alkalmából tettünk látogatást, jólesett a rekkenő hőségben egy meghitt, hűvös hely. Áhítattal sétáltunk a templomban, csodáltuk a fantasztikusan szép építészeti remekművet. Szavak helyett képek!
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós - Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
2024.06.16-ig
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós
143.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval