Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Utrenye és vecsernye

Szent Flórián görögkatolikus templom BudapestSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest a térképen

Érdekes 2024. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. február 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Alig léptem ki a csodás, kívül-belül acélkék Szent Ferenc sebei templomból, a Fő utca másik oldalán, pár lépésre egy újabb templom magasodott, nevezetesen a Budai Görögkatolikus Parókia, avagy a vízivárosi Szent Flórián templom. Szent Flórián vértanú a tűzoltók védőszentjeként a várost megóvni hivatott a tűzvészektől, tiszteletét német bevándorlók hozták magukkal a XVIII. században, akik a század közepén kórházi kápolnát, majd ezt a viszonylag kisebb templomot építették, kizárólag magánadományokból.
Érdekesség, hogy a Főváros 1920-ban átadta a kápolnát a görögkatolikus egyháznak, azon belül is a budai híveknek, akik a korábbi barokk berendezést és díszeit szinte teljesen eltávolították, a főoltár és a szószék kivételével. További érdekesség, hogy a Fő utca terepszintjének megemelésekor a templom padlószintjét és kapuját is feljebb kellett emelni kb. 140 cm-rel 1936-37-ben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Szent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - EgyébSzent Flórián görögkatolikus templom Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laroba Alsóörs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.03.03-ig
Hotel Laroba Alsóörs
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Ébredj, Balaton!
Ébredj, Balaton!
2024.05.17-ig
Prémium Hotel Panoráma Siófok
85.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval