Kacsák, fagylalt, csapatozás

Kopaszi-gát BudapestKopaszi-gát Budapest a térképen

Érdekes 2026. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. június 6.
A XI. kerület népszerű pihenőparkja a Kopaszi-gát. Több alkalomban jártunk már itt, amikor a gyerekek kisebbek voltak, akkor a játszóteret kerestük fel, de babakocsival is jókat lehet itt sétálgatni, utána piknikezni. Most a legutóbbi látogatásom oka az új Kolodko miniszobor, a Leo és Fred volt, amely a parkoló közelében, az Öböl Amifteátrumnál található, de ha már erre jártam, akkor nyilván lesétáltam egészen a gát végéig, hogy ellenőrizzem, megvannak-e még a vadkacsák? Jelentem, megvannak! Közben a Dunán elsuhant mellettem egy csapat kajakos, délutáni edzést tartottak. A füves-parkos részen több cég is csapatépítő programokat tartott, emiatt a középső részt le is zárta az egyik cég a rendezvényük idejére. Az éttermek egy része nem volt nyitva, így pl. az Aligátort is zárva találtam, ami a korábbi években népszerűnek tűnt. Hasonlóképpen, a vízmenti fapallók közül több le volt zárva, le volt kerítve, ne lehetett rámenni.
Pozitívum, hogy vannak a sétaút mellett ingyenes mosdók, így nemcsak a vendéglátó egységekbe lehet ez ügyben bemenni, ami nyilván nem ingyenes megoldás.
Visszafelé nem a parkoló felé, hanem a MOL-székház felé hagytam el a területet, itt több napozóágyat, valamint teraszokat láttam, ezek is klassz pihenőhelyek.

Kopaszi-gát további értékelései

2023.10.01barátokkal
Érdekes
Már akkor jártam oda, mikor alig ismerték az emberek. 1/6-od volt a területe és 1 étterem volt. 2009 körül. Felfejlodott, sokszor átalakult. Ételek, italok túlárazottak, főleg a minoseghez képest. Inkább sétára javaslom. Bár pár éve eltűntek a színesebb virágok.
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa - Október 23.
Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa
213.120 Ft / 2 fő / 3 éjtől all inclusive ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Pihentető napok Kiskőrösön - korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Legjobb ár félpanzióval