Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mesél az erdő

Normafa Park BudapestNormafa Park Budapest a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. március 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kétségtelenül a fővárosiak egyik kedvenc kirándulóhelye. Ég és föld az élménybeli különbség attól függően, hogy mikor jön ide az ember. Hétvégén, ha leesik az első pár centi hó vagy ha kisüt az első tavaszi nap, szinte megrohamozzák az emberek, kirajzanak, ettől bedugulnak az ide vezető utak, megtelik a parkoló... Ehhez képest hétköznap reggel - délelőtt szinte kihalt. Alig pár ember sétálgat, de az is előfordulhat, hogy csak a madárcsicsergést halljuk, nem jön erre senki. Autóval fizetett parkolóban lehet megállni, de kényelmesen ki lehet jönni több buszjárattal is, amelyek elég sűrűn járnak. Mióta legutóbb itt jártunk, egy új látogatóközpontot alakítottak ki, ahol 1-2 prospektust be lehet szerezni, de valójában nem túl informatív, az itt dolgozó hölgyek viszont segítőkészek. A Normafánál két ikonikus vendéglátó hely is található, ezek közül a Normafa Síházat jelenleg felújítják, a Normafa Rétes viszont nyitva volt, bár kiírás szerepel rajta, miszerint hamarosan ők is költöznek, megújulnak. Ez nem is lenne hátrányos, mivel egy eléggé lepattant bódéban vannak most.
A Normafán több játszótér, felnőtt edzőpálya, pihenőhely padokkal - asztalokkal került kialakításra. Az út mellett végig rekortán futópálya van! Ha elindulunk a sétaúton, akkor a Normafától hamarosan a Libegő felső állomásához érkezünk, majd továbbhaladva az Erzsébet kilátóhoz, ami mindenképpen megéri a kis túrát (2,5 km a térkép szerint). Én még letértem a Béka-tóhoz is, jelentem, békát nem láttam, tavat is alig.
Milyennek találod ezt az értékelést?

Normafa Park további értékelései

2022.06.14egyedül
Érdekes
Ma úgy kerültem ide, hogy a nem működő Libegő híján gyalog megmásztam a János-hegyet a Zugligetből, majd a kilátó után úgy döntöttem, hogy akkor már inkább elsétálok a Normafa buszaihoz. Mert ott azért többféle járat is van. Közben alaposan megdélutánult, így aztán jelentősen felszaporodtak a...
Népszerű szállások a környéken
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
2024.05.17-ig
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Prémium Hotel Panoráma Siófok - Irány a Balaton
Irány a Balaton
06.14-28.
Prémium Hotel Panoráma Siófok
109.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
05.31-09.07.
Világos Hotel Balatonvilágos
54.384 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval