Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Na, akkor újra

Hősök tere BujákHősök tere Buják a térképen

Érdekes 2023. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ennek a bujáki templomkertnek már vagy harmadszor futok neki, valahol mindig eltűnik a net dzsungelében az értékelésem, fogalmam sincs, hová... az emlékezet meg rohamosan halványodik. Szóval, úgy emlékszem, hogy a helyi Hősök tere meg az un. templomkert azonos területen helyezkedik el telekkönyvileg, de ez nem is olyan ritkaság. A háborús izék összemaszatolása a vallással elterjedt rutin. (Ami azért elég csúnya dolog...) Akkor ejtsünk szót arról, hogy nagyon nagy ritkaság - szerintem -, hogy a COVID áldozatai valahol emlékművet kapjanak, de itt kaptak. Kegyetlen és gonosz halált szenvedtek ártatlanul, meg is érdemlik, hogy szót ejtsenek róluk. A templom egyik régi keresztjét nevezték ki az emlékük őrzőjének. Szót érdemel még az a fura imamalom-szerű szerkezet, ami az apostolok neveit és attribútumait tartalmazza, és jól meg lehet pörgetni, és akkor aztán mi jön ki neked... talán szakmát választhatsz így. Van azután egy nagy szürkés kőtömb, négy oldalán a nagy borzalmak áldozataival, azon tisztességes helyek közé tartozik ez is, melyek a holokauszt áldozatait is külön megemlítik. Ezen kívül van még néhány igen igénytelen sorozatgyártott gagyiangyal, ugyanezek a plébánia kertjében is előfordulnak, speciális ízlése lehet a helyi felelősnek. Van azután egy tisztázatlan dolog, egy Jézus-szobor, ami hálát mond a templom felújításáért... szóval, hogy Jézus mond hálát, vagy a szobrát tették ide hálából, vagyis, hogy kinek szól ez és kitől, az kicsit eldöntetlen. Na, szóval, jó séták esnek itt a kertben, csak járj nyitott szemmel!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (30)
Hősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - EgyébHősök tere Buják - Egyéb

Hősök tere további értékelései

2023.07.24a párjával
Kihagyhatatlan
Kis falu nagyon szép templommal. Szombat napközben voltunk és esküvői díszben találtuk e templomot. A rácsokon keresztül fotóztam. Kitűnik, hogy nagyon rendben van, szeretik a helyiek. A templomkert gondozott, szobrokkal tele. Érdemes elidőzni ha valaki erre jár.
Népszerű szállások a környéken
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák
183.981 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.20-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
60.435 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval