Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Átlagos magyarországi hotel, sajnos gyenge az étterem

Greenfield Hotel Golf & Spa Bük, Bükfürd?Greenfield Hotel Golf & Spa Bük, Bükfürd? a térképen

Átlagos 2016. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Reméltem, hogy történtek változások a hotelben előző évhez képest, de sajnos pozitív irányban nem. Nekem legfőképp az étkezés volt kritikus, azt, hogy allergénmentes étkezés, itt lehetetlen megvalósítani. Vagy akkor úgy, hogy 1 hétig ugyanazt eszed….párolt hús/hal és natúr zöldség. A személyzet egyetemben a szakácsokkal/cukrászokkal nem tudták, mi a különbség a laktózérzékenység és a tejérzékenység között. Eleinte magyaráztam, aztán feladtam…
Minden ebédnél gyümölcsleves, ami kizárva, hogy megehetem, vagy húsleves (ami gluténérzékenységem miatt tészta nélkül OK lenne, de tésztával volt kirakva…) persze kérhettem „üresen”, de ezt egy hétig megunja az ember…nem egyszerűbb kirakni tészta nélkül, és mindenki szedjen magának annyit, amennyit akar bele? Máshol meg tudják oldani.
Vacsoránál mindig tejszínes/tejfölös leves, tehát kizárva, hogy ehetek. Majd főételnek ebédnél és vacsoránál is legtöbbször tejfölös/tejszínes mártásos, vagy sajttal töltött, sajtos bundába tekert hús/hal….ha meg nem ez, volt még egy étel, ami mondjuk kínai, extra csípős, hogy még a férfiak sem tudták megenni az asztalunknál…vagy májas étel, amit valljuk be, kevesen esznek meg.
Szóval egy hétig ehettem párolt húst/halat (merthogy hiába kértem grillezve, még azt sem tudták megcsinálni, inkább jól megpárolták).
Reggelinél egy hétig tojásrántotta szalonnával….merthogy semmi másra nem volt kiírva az allergén..hiába volt szalámi, sonka, ha az mind-mind allergént tartalmaz.
Pincérkislány kihozott rizstej helyett szójatejet, amitől olyan rosszul lettem, hogy csak kapkodtam a levegőt a torkomnál, de szerencsére egy kalciummal megoldottuk. De ez azért para, hogy ennyire figyelmetlenek. A kiírásokban volt tévedés, bizony-bizony kiderült nem egyszer, hogy mégis volt benne allergén…még jó, hogy megkérdeztem. !
Összességében az ételkínálat „normál” embereknek jó, de a mai világban sajnos egyre több felnőtt és gyerek is szenved allergiában, és erre nem csak úgy kellene gondolni, hogy kiteszik mindenre, hogy ebben bizony van allergén, ne edd !! , hanem úgy is, hogy ha ott szeretne valaki nyaralni, akkor tudjon már változatosan étkezni, ne kelljen külön-külön várni mindig egy szelet húsra.
Sajnos hiába a sok 4 csillagos hotel Magyarországon, erre egyáltalán nem figyelnek (sokban jártam, eddig egyetlen egy helyen lehetett allergiásnak is nyugodtan étkezni).
Amúgy maga a soft all inclusive csomag ötlete nagyon jó, igazán átvehetné más hotel is. Ár-érték arányban igazán megfelelő még a csúcsszezoni nyári időszakban is.
A felszolgálók bumburnyákok, az étteremben életuntak, lassúak, a bárban egyenesen bunkók, „legyek hálás” ha megkérdezi, hogy mi kell egyáltalán. 1 hét alatt egyetlen egy mosolygós pincérrel találkoztunk, aki még a gyerekre is rá tudott mosolyogni….Sajnos a nevét nem tudtam meg, pedig őt kiemelném, ő ért valamit az összes között. Illetve a recepciósokkal nincs gond, ők kedvesek voltak.
Uszodában felügyelőt ne keress…többször 10-15 percig senki nem volt, pedig vártuk, mert a pezsgő sem ment egyáltalán akkor már órák óta. Ez tavaly is ugyanígy volt…semmi felügyelet, a vízben isznak az emberek, egyesek még a fagyival is odáig bejönnek….ugrálnak a gyerekek a felnőttmedencébe, labdáznak a tömegben, és persze hogy nem szól rájuk senki, bírjam ki, hogy apuka béna, és nem tudja elkapni a labdát, mely rajtam landol….Amikor teltház van, mehetnének az élményelemek folyamatosan, mert van, aki órákra lefoglalja, és akkor sose jut oda más.
A szobák tiszták, szerintem megfelelőek, azzal nem volt gondom, még a takarítás is elfogadható. Egyetlen ötlet talán, hogy ezek a kicsi üveges tusfürdők egyáltalán nem praktikusak. Nem vagyok egy nagy ember, de semmire sem elég ennyi tusfürdő, jobb lenne egy nagy fali adagoló, mint a legtöbb hotelben. Ja, és a szappannak is kellene valami tartó, mert a vizes szappant a mosdó szélén kell tartani, nem túl szép látvány.
Pótágy kifeküdt szivaccsal, belesüppedt szegény 3 éves lányom.
A gyerekeknek jók a programok, ők élvezik az ittlétet. Talán megérné főszezonban nekik délben is csinálni gyerekebédet, mint ahogy a vacsoránál ki van találva (ez is nagyon jó ötlet).
Amúgy a környezet szép. a kis bemelegítő golfozás is jó ötlet.
Összességében arra jó, amire a mai magyar családok tervezik: egy hely, ahol lehetnek bunkók másokkal, nem kell a gyerekre figyelni, pancsoljon csak egész nap…és mindezt elviselhető áron.
De abból a szempontból, hogy ez egy 4 csillagos hotel, amit csak egy csillag választ el a legtökéletesebbtől elvileg, attól azért messze van. Mivel előző évhez képest semmi változást nem tapasztaltam, csalódtam.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Gyenge
Tisztaság:
Ár / érték arány:Átlagos
Kényelem:
Szolgáltatások:
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:Kiváló

Greenfield Hotel Golf & Spa további értékelései

2023.10.24gyerekekkel
Kiváló
Nagyon meg voltunk elégedve a szolgáltatással. Kisebb negatívok voltak. Egyik, hogy a hőfokon nem lehetet állítani a szobában központi irányítás volt. Ez miatt nagyon meleg volt. De orvosoltuk nyitva volt az ablak egész nap. :) a másik zavaró tényező, hogy az ágyban két matrac volt és közepén...
2023.08.25
Kiváló
Imádjuk a hotelt évek óta . Gyönyörű táj,igényes környezet.Kedves személyzet,finom ételek.Luxus és pompa
2023.08.12gyerekekkel
Kiváló
Az esős, hideg idő ellenére egyáltalán nem unatkozott a család egyik tagja sem! Az ételek, a szoba és a wellness részleg tökéletes volt. Ez lesz a törzshelyünk, ahol rendszeresen kipihenjük magunkat, a család többi tagjával és a barátainkkal együtt!! Mégegyszer köszönjük az élményeket

A Greenfield Hotel Golf & Spa legnépszerűbb csomagjai

Greenfield Hotel Golf & Spa Bük, Bükfürd? - Kedvezményes ajánlat félpanzióval (min. 2 éj)
Kedvezményes ajánlat félpanzióval
113.357 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.12.24-ig
Greenfield Hotel Golf & Spa Bük, Bükfürd? - Pünkösd
Pünkösd
162.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
05.16-20.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
73.967 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
Senior csomag nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők részére
2024.12.23-ig
Silver Hotel Hajdúszoboszló
89.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Piroska Bük, Bükfürdő - Két éjszakás ajánlat
Két éjszakás ajánlat
2026.03.01-ig
Hotel Piroska Bük, Bükfürdő
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval