Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fagyikehely esernyővel

Édenkert Presszó CsabrendekÉdenkert Presszó Csabrendek a térképen

2018. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. július 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A falu magaslati pontján, a dombtetőn, a focipálya közelében található dupla teraszos, 2 szintes presszó az Édenkert. Évek óta működik, leginkább a helyi "erők" találkahelye, kortól és nemtől függetlenül.
Mi fagylaltozni mentünk a lányaimmal, melyet ők már az előző napon is leteszteltek. Én is jártam már itt évekkel ezelőtt, de akkor fényképezőgép nélkül.
Fagyiból 10 félét kínálnak, nem helyben főzik. Többfélét is kóstoltunk: Oreo keksz, citrom, málna, puncs, Raffaello, Velencei álom; én még a szilvára lettem volna kíváncsi, de 2 gombócnál többet képtelen vagyok megenni egyszerre. Ha tölcsérbe kérjük a fagyit, akkor 200 Ft egy gombóc, ha kehelybe, akkor díszítéssel együtt 220 Ft, ami eléggé verhetetlen ár, hiszen ezért az árért a lányok kaptak csokiöntetet, 2-2 db Rolettit, illetve csokis kekszet, valamint 1-1 csinos színes esernyőt is.
Az idősebb vendégek a hagyományos kocsmalátogatás végett keresik fel a helyet, kommersz alkoholos italok vannak barátságos árfekvésben. Soproni, Heineken, Aranyfácán, Steffl, Gösser üveges és dobozos sörök; a rövidek árai 360 Ft-tól kezdődnek (4 centes), a Jack Daniels a legdrágább, 800 Ft-ért. Egy deci bor 65 (fehér), illetve 80 (vörös) Ft-ba kerül, de nem derült ki, hogy milyen fajta.
Elborzasztás végett jelzem, hogy az itallapon "Hosszú Leo" és "Nagy Leo" névre keresztelt italok is szerepelnek, ezeket mi anno vadászként ismertük, vörösboros kóla 220/230 Ft-ért.
Egy eszpresszó 180 Ft-ba kerül, a cappuccino 220 Ft, ízre nem egy minőségi fajta, de teljesen iható, és igazán olcsó. Amúgy sosem hallottam róla még, Lucaffé névre hallgat. Egy Garda-tó parti olasz pörkölő terméke.
Üdítőben a Pepsi család italait árulják (Lipton jeges teák, Toma gyümölcslevek).
Étele közül hamburgert, gyros pitát és melegszendvicset kínálnak 500-600 Ft körüli árakon, ezzel főleg a fiatalabb korosztály igényeit elégítik ki.
Csocsóasztal és darts is van, mint szórakozási lehetőség. A tévében valami feledhető sorozat ment, ezen eléggé meglepődtünk, mert éppen a foci VB döntő meccs idején jártunk ott.
Nagyon kedves, gyermekbarát kiszolgálás. Békés, családias hangulat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (13)
Édenkert Presszó Csabrendek - Külső képÉdenkert Presszó Csabrendek - Étel/italÉdenkert Presszó Csabrendek - BelsőÉdenkert Presszó Csabrendek - BelsőÉdenkert Presszó Csabrendek - Étel/italÉdenkert Presszó Csabrendek - BelsőÉdenkert Presszó Csabrendek - Étel/italÉdenkert Presszó Csabrendek - Étel/italÉdenkert Presszó Csabrendek - Étlap/itallapÉdenkert Presszó Csabrendek - BelsőÉdenkert Presszó Csabrendek - BelsőÉdenkert Presszó Csabrendek - BelsőÉdenkert Presszó Csabrendek - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.08.09-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
60.680 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval