Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Próbálnak lépni, de gyengébb lett

Publo Étterem és Pizzéria CsákvárPublo Étterem és Pizzéria Csákvár a térképen

Átlagos 2023. novemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. november 27.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
2014-ben írtam utolsó értékelésemet a helyről, bár azóta többször voltunk (általában évi egy alkalommal biztosan elmegyünk), de eddig kb hozta közel azt a szintet amit megszoktunk tőlük.
Úgy hirdetik, a hazai ízek mellett eredeti olasz pzzát (is) adnak. Na hazai ízt ne keressünk.
Sajnos most ujítás következett be, áttértek teljesen új irányra, az Olasz ételekre, ami sokkal kisebb kínálatot jelent, illetve volt több probléma is.

2 féle leves... már ezt nem értettem. Jó, hogy nagyon Olasz, na de akkor is. Náluk sem két levesből áll a világ. Pár főétel, ez is kevés, és mindössze két desszert, ami aztán valóban igen fura.
Evett a társaság paradicsom levest, és húslevest is. Alapvetően mindkettő jó lett volna, de a paradicsom leves inkább egy milánói szósz sűrűsége volt jól megrakva oregánóval, a húsleves, bár jó ízű volt, éppen megütötte a még ehető kategória hőmérsékletét.
A meleggel való kihívás a második fogásnál is erős problémát okozott, pedig közel nem volt telt ház, és a mi 10 főnk nem kellene, hogy ennyire megterheljen egy egyébként valószínűleg sokkal nagyobb létszámra méretezett konyhát. Szóval a szűzérme póréhagyma szósszal, és fűszeres steak burgonyával alapvetően jó összeállítás, de ha hideg, az bizony a béka segge alá küldi a fogás színvonalát. Itt ez történt.
Plusz fura dolog, hogy a vendég nyiszatolja el valahogy a szűzérmét egy életlen sztenderd késsel, mert steak (vagy bármilyen éles) kést valamiért csak az amúgy korrekten felvágott pizzához adtak.
Itt is felmerül az általánosnak mondható hiba, hogy attól, hogy pár tök ízetlen észak afrikai mirelit eperszemet tesznek egy kancsó szörpös szódavízbe, az még nem lesz házi limonádé.
A kiszolgálás alapvetően figyelmes volt, de a szervezésen sokat kellene javítani, hogy az étel már mégsem hűvösen, vagy hidegen kerüljön tálalásra. Más részt ilyen szintő étteremben engem kimondottan zavar, hogy az amúgy általában híresen jól képzettnek tartott hazai felszolgáló az asztal egyik feléről nyúl át a másik felére, és tálalásnál hol jobb, hol bal oldalról tálal. Miért nem lehet egy méterrel odéb húzni az asztalt? Ne a vendég nyúlkáljon már át az asztal fölött, ha a pincér nem éri el őt. Ez másod osztályon elmegy, na de itt azért már ne!
Az ételek árai nem túl magasak, bár nem is alacsonyak, kb tükrözik a mostani elég cudar vendéglátós helyzetet. Igazából csak azért jövünk ide néha (bár egyre kevesebbet), mert nincs más könnyen elérhető hely a környéken. Ha finomat szeretnénk enni máshol, és mindezt jó áron, akkor szerintem Martonvásárig, vagy Fehérvérig kellene elmennünk.
Helyesnek tartom, hogy nincs kötelező szervizdíj.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:

Publo Étterem és Pizzéria további értékelései

2022.09.04a párjával
Kiváló
Átutazóban voltunk Csákváron, amikor rábukkantunk a Publo étteremre. Csákvár központjában, a templommal szemben található. Jól lehet parkolni is. Az étterem nagyon hangulatos, a kiszolgálás kiváló, az ételek nagyon finomak. Biztosan visszamegyünk! Én parmezános pankós csirkemellet ettem...
2022.03.10barátokkal
Szerintem összességében megér egy négyest mindenképpen. Az ember kimozdul itthonról, kirándulna egy jót, aztán faluról falura jár, amikor éhes lesz, mert mindenhol minden zárva van. És ez végre nyitva volt. A templom mellett van, két nagy parkoló is akad a közelben, nap szépen süt, kedvesen,...
2021.11.19a párjával
Kiváló
A pizza láttam nem akartam hinni a szememnek. Mintha egy gyerek csinálta volna. Sajnálom,hogy nem fotóztam le. Kritikán aluli. A hely maga igényes, udvarias kiszolgalassal. Ám meglepően magas árakkal dolgoznak. Főleg azután, amit elém raktak. Sajnos nem tudom ajánlani a helyet.
Népszerű szállások a környéken
Villapark Várgesztes - Kedvezményes Villapark Pihenés önellátással
Kedvezményes Villapark Pihenés önellátással
2024.12.23-ig
Villapark Várgesztes
202.500 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval