Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Legjobb magyar csárdák egyike

Tenkes Csárda CsarnótaTenkes Csárda Csarnóta a térképen

Kiváló 2021. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. október 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ízig-vérig magyar ez a Tenkes csárda jelmondata, amit komolyan is vesznek. A falakon népi tárgyak, a Himnusz merített papíron, magyar címer. Emellett téglapadló, gerendás mennyezet, vályogfalat imitáló vakolat, a két terem között ablak, szőttes függöny, köcsögök, tányérok, karikár ostor, kulacs, fokhagymafűzérek, paprikafűzérek cseppet sem zsúfolt, hanem ízléses elrendezésben. A kandallóban már ősszel pattog a tűz.
A választék korrekt, de nem eltúlzott, csirkemellből nem készül fél étlapnyi fogás, mint más csárdákban, pulykát nem tartanak egyáltalán, ami ismét csak dicséretes, van viszont rántott kacsaszív, ropogós kacsacomb, háztáji csirkepaprikás nokedlivel, parasztos, illetve abált libamáj.
Kínálnak még többek között harcsaételeket, vadsültet gombás raguval, töltött krokettel, báránylapockát spenótos burgonyapürével, mákos gubát és almás pitét.
Az itallap is átlag feletti, a borok között értelemszerűen és helyesen felülreprezentáltak a villányiak, tartanak kiváló pálinkákat és pécsi söröket. Aki volán mellett ül, Ebner-féle berkenyés almalevet vagy Bock József nevével fémjelzett villányi szőlőlevet ihat.
A kiszolgálás szervezhető jobban, időbe telik, míg odajön hozzánk az egyik a felszolgáló a rendelést felvenni, onnan viszont minden a helyére kerül, ételeink időben érkeznek, kitűzött névjegyén Lacikaként azonosított pincérünk udvarias, szívélyes, kommunikatív és segítőkész. A vegyes savanyúságunkról megfeledkezik, de ezt nem bánjuk különösebben.
Legutóbb tavaly októberben jártam náluk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a helyben sült ropogós héjú kukoricás kenyeret még mindig étlapon tartják, ezúttal köretként kértük a kitűnően elkészített pacalpörkölt mellé, mely ízben, állagban, színben egyaránt kielégítette cseppet sem alacsony elvárásainkat. Másik fogásunk hízott kacsamáj-terrine volt hagymalekvárral, ami szintén jó élményt adott. A házias tejes pitét ízletes sárgabaracköntettel tálalják.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
Tenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - EgyébTenkes Csárda Csarnóta - BelsőTenkes Csárda Csarnóta - Étel/italTenkes Csárda Csarnóta - Külső kép

Tenkes Csárda további értékelései

2022.12.03családjával
Kiváló
Nagyszerű kiszolgálás és barátságos légkör. Az ételek nagyon finomak voltak, az árak is rendben voltak.
2022.10.13a párjával
Kiváló
Csak ajánlani tudom! Ha erre jártok mindenképpen próbáljátok ki! Átutazóban voltunk és a Csárdára esett a választásunk, de egyáltalán nem bántuk meg! Köszönjük a finom ételeket és a parádés kiszolgálást!
2022.10.08a párjával
Ajánlás alapján kerestük fel a helyet. Nagyon rendezett benyomást keltő csárda. A felszolgálás kifogástalan volt. A felszolgált ételek közül a halászlé erősen el volt sózva. A csípős paprika sajnos nem volt csípős. A többi étel rendkívül bőséges, figyelmesen tálalt és igazán ízletes volt.
Népszerű szállások a környéken
Mandula Wellness Apartmanház Harkány - Kedvező ajánlat
Kedvező ajánlat
2025.02.01-ig
Mandula Wellness Apartmanház Harkány
22.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány - Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
Senior ajánlat - Rekreáció nyugdíjasoknak
2024.12.22-ig
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány
117.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval