A település ékessége

Szent Mihály-templom CsempeszkopácsSzent Mihály-templom Csempeszkopács a térképen

Kihagyhatatlan 2026. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. március 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem biztos, hogy ismered Csempeszkopácsot, na ezért is mutatom Gondolom, ha Árpád-kori templomokról van szó, mindenki fejből fújja, hogy Velemér meg Őriszentpéter, aztán tessék, itt van egy ilyen kis emlékcsoda, ezt meg ki látja? Nem is olyan bonyolult megtalálni, Csempesz közepén van. Nekem meg megadatott minden, Mónika, aki végigvitt az összes jón itt, a kastély és a vasúti emlékhely után ezt mutatta meg. Hát így könnyű, neki van kulcsa hozzá. Na, se értékeljük a látványt, ez ugyanis egy un. Árpád-kori téglaromantika. Mondták már ezt a szót? Persze a kezdetek kezdetén nem ilyen volt, az idők során épült, bővült, de a kezdetek a 13-14. századra tehetők. Belül meg hát ilyen szép. Na még jó, hogy feliszkoltam a karzatra is, ott van egy nagy szentkép, amit vezetőm mesélés közben említett, hogy egyszer csak hopp, ellopták a templomból, senki sem érti, hogy egy ekkora képet hogyan lehetett csak úgy ellopni, de a történet úgy folytatódik, hogy pár év múlva meg visszahozták.. (??) Azt a nagy, cirádás aranykeretest A falakon itt is láthatsz freskórészleteket, és egyáltalán nem marad ez el a köztudatban jobban élő templom-társaitól. Mikor kimentünk, megmutatta a hölgy a torony ablakaiban azokat a szürke oszlopokat, amik egyedülállók, el is szaladtam egybők a teleobjektívért, az ablakoszlopok ugyanis sásleveles díszítésűek, ami nagyon nagy ritkaság. Remélem, jól idéztem Nos, tehát élménytemplom ez a javából, nem is értem, miért én voltam itt az első látogató innen
Csodaszarvas Tájpark Rábahídvég - Két ünnep között
Csodaszarvas Tájpark Rábahídvég
79.600 Ft / 2 fő / 2 éjtől választható ellátással
Ensana Thermal Sárvár - Spring Promotion 2026
Ensana Thermal Sárvár
61.800 Ft / 2 fő / 2 éjtől bőv. félpanzióval
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Előrefizetési kedvezmény félpanzióval, fürdőbelépővel
Gotthard Hotel Szentgotthárd