A Várvölgy Vendéglő Csesznek a Bakony lábánál, a Cseszneki vár közelében található hagyományos falusi vendéglő, amely széles körű helyi ízvilággal várja a látogatókat. Az étlapról jellemző a bőséges adagokkal és friss alapanyagokkal készülő fogások sokszínűsége, amelyek ötvözik a hagyományos és a kortárs elemeket. Főétkezés előtt ajándékba kapott kacsamájat és zsírt friss kenyérrel lilahagymával kínálnak, amely rendkívül népszerű volt.
A kiszolgálás barátságos és figyelmes. Az étterem különleges vonzereje az élő zongora-est, amely esténként hangulatot ad a vacsorának. Családos vendégek számára a hely kiemelkedő, mert szoptatós és pelenkázó szoba, gyerekjátszótér és etetőszék is rendelkezésre áll. A belső tér bájos, a régi kispolgári stílus és a falvédő-kiállítás autentikus hangulatot kölcsönöz. Az árak barátságosak, és a fizetési lehetőségek között megtalálható a bankkártya és a SZÉP-kártya. Az ételek minősége következetesen jó, a levesek forróak, a sültes tálak pedig bőségesek és ízletesek. Közel a várhoz, így a Cseszneki vár megtekintése után érdemes betérni. Összegzésként a Várvölgy Vendéglő Csesznek olyan hagyományos étterem, amely a családbarát környezetet, a változatos ízeket és a kellemes panorámát egyaránt nyújtja.
Óriási belső parkolóval a vár tövében vár ez a korán reggel nyitó étterem. Fa lapok közötti étlapja olyan ételeket tartalmaz, amely máshol alig megtalálható. Pld sült sajt, sült alma, tocsni, toros káposzta. Néhány ételnek különleges neve van, nem tudni mit tartalmaz: pld ördög batyu. A megközelítés nehézkes csak GPS alapján.
A belső szebb mint a külső, de inkább egyszerű, falvédő kiállítás pld. A házigazdák mosolygósak, OTTHON éreztem magam, és ez ritkaság számba megy. Az árak olcsók, legalább is ekkora választék mellett nem tudok olcsóbb éttermet. Kipróbálnám az összes különleges ételt, de egyszerre nem tudom, és sajnos messze lakom innen.
Szintén visszatérő vendégek vagyunk. Ha a Bakonyban járunk - rokon-látogatóba -, mindig betérünk. Az étlapon régi - sváb nagyanyám által főzött - ételek éppúgy megtalálhatók, mint általam nem ismert ínyencségek. Olyan sokféle étel közül lehet válogatni, hogy eddig nem jutottam oda, hogy "duplázzak", vagyis még mindig van olyan, amit nem kóstoltam meg.
Eddig minden étel nagyon finom volt, bőséges, sokszor meg sem lehet enni, akkora adag, és tényleg, szó nélkül becsomagolják. Nyáron van fagyi is, a kávénak ilyen színvonalú felszolgálását eddig csak sokcsillagú helyen láttam. A levesek forrón tálalva, a társaságunk által rendelt sokféle ételt egyszerre szolgálták fel, különleges édességként ajánlom a forró gyümölcsöt vaniliafagyival:) Fizetés mindenféle bankkártyával, SZÉP-kártyával megoldható. Az árak határozottan barátinak mondhatók, a mennyiséghez képest majdhogynem olcsó. A pincér maga a tulaj, a szakács a felesége. Mosolygós, kedves lényükkel hozzájárulnak a pozitív benyomáshoz. Ilyen házias, barátságos, színvonalas helyet nagyítóval kell keresni kis hazánkban. Visszatérőként láttuk, ahogy fokozatosan újították, csinosítgatták a helyet, mire elnyerte jelenlegi arculatát. Minden korosztálynak, csoportnak nagyon ajánlom, ha erre járnak, a vár felé menet útba esik, térjenek be, nem bánják meg! Egyetlen dologra kell figyelni: nyáron, hét végén annyian vannak, hogy legtöbbször előre kell foglalni asztalt:)
A Bakonyban nyaraltunk júliusban. Csesznek környékére keveredtünk és és útunkba akadt az étterem. Az étlap vonzó árai és a SZÉP kártyás fizetési lehetőség megadta a kellő impulzust, hogy betérjünk ide. ( Na jó meg éhesek is voltunk ) A finom ételek és a kedves, közvetlen kiszolgálás után pedig visszatérő vendégek lettünk.
A szállásunk kb 20 km-re volt, de nem volt kérdéses, hogy hová menjünk vacsizni ha éppen nem volt kedvünk otthon sütögetni. Ha pedig elmentünk a Bakonyban valamerre kirándulni, akkor köztes útvonalként sokszor írtuk be a navigációs masinánkba a hely koordinátáit. Az étterem honlapján ott az étlap, bármit rendeltek finom. A pincér és a kapucsinó is mosolyog :) Érezhető, hogy az étterem minden dolgozója jót, a vendégeknek tetszőt szeretne csinálni és ez sikerül is. Kb. 5-6 alkalommal mentünk vissza. Előfordult, hogy nem jól értették a megrendelt kaját, gyorsan orvosolták a "problémát", kihozták a kért finomságot, de az ételekért cserébe csak elnézést kértek, kiszámlázásra nem kerültek. Nyaralóknak ideális. Az utca túloldalán ki lehet ülni a szabadba. Van gyerek szék a kicsikkel érkezőknek. Mi már egy kicsit idősebb korosztály vagyunk : 40-es felnőttek tízen-huszon éves "gyerekekkel", de egybehangzóan mindenkinek tetszett a hely. Az adagok elég tisztességesek, de semmi gond be lehet csomagoltatni.