Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bakonyi kirándulás - várlátogatás

Cseszneki vár CsesznekCseszneki vár Csesznek a térképen

Kihagyhatatlan 2018. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. szeptember 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Bakonyi családi nyaralásunk egyik programja a cseszneki vár meglátogatása volt. Útépítés miatt a Zirc felőli bekötőút le volt zárva, így Bakonyszentkirály felől, kerülőúton lehetett autóval megközelíteni, ebből az irányból viszont remek kilátás nyílt a várra a faluból, ahogy közeledtünk hozzá.
A vár közelében kialakított - ingyenes - parkolóhelyen hagytuk az autót, innen pár percnyi, de meredek kaptatót küzdöttünk le a vár kapujáig. A felnőtt belépő 700 Ft, a gyerek 500 Ft. Családi jegy ugyan nincs, de szerintem ez elég jutányos ár.
A vár renoválása még jelenleg is zajlik, a 2 torony közötti híd még romos és életveszélyes, le van zárva, viszont remek fotótéma alulról.
A vár több mint 700 éves, a 13. században a tatárjárást követően kezdték építeni. A Csák-nemzetség, majd a Garai-család birtokolta, a 18. században utolsó lakói az Esterházyak voltak.
A romos falak helyreállítását és a régészeti feltárásokat az 1970-es években kezdték el.
Egy igazi vadregényes, izgalmas várrom, akkora szél fújt a lakótorony oldalában, hogy majdnem levitte a fejünket, de a csodálatos panorámáért megérte feljönni.
A jegypénztár melletti kiállítótérben fegyverkiállítás látható, valamint táblagépen interaktív kvízjátékokat lehet játszani.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (21)
Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek - Cseszneki vár Csesznek -

Cseszneki vár további értékelései

2023.12.01barátokkal
Kihagyhatatlan
A Cseszneki Várhoz közeli szállásunkról indulva, egy viszonylag könnyű sétával értünk el a várhoz, ami a legtöbb magyar várhoz hasonlóan romos. A várból a kilátás a környező tájra és településekre pazar. A történelem hangulata megigézi a látogatót.
2023.11.13a párjával
Kihagyhatatlan
Zirci nyaralásunk során kerestük fel a várat. Nemrég szépen felújították, a romok így látványosabbak lettek. Sikerült egy iskolai csoporthoz csatlakozni, a belépő díjon felül az idegenvezetésért is fizettünk, de megérte. Sok hasznos információt kaptunk, a vár megjelenése festői, és képet...
2022.02.13a párjával
Kihagyhatatlan
Ezzel önmagamnak tartoztam. Legalább 30 magyar várat bejártam már, ezt még talán nem. Kiemelkedően impozáns várrom, a tájból messziről kitűnik. A bejárati kaputól szemlélve félelmetesen magas kövön áll, a szemlélő törpévé semmisül alatta. Alig észrevehető, meddig tart a természet köve, és...
Népszerű szállások a környéken
Ferrata Vendégház Csesznek - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2024.08.08-ig
Ferrata Vendégház Csesznek
42.250 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval