Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Állatok Karácsonyán a Debreceni Állatkertben

Nagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark DebrecenNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen a térképen

Érdekes 2022. decemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. december 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Alapvetően nem rajongunk az állatkertekért, a bezárt, természetes élőhelyüktől távol élő állatok látványáért, de ma már az állatkertek az új, ún. élőhely- típusú elhelyezéssel igyekszenek oldani ezt a problémát. Aztán elfogadhatóbbá teszi még számunkra ezen intézmények létét mondhatni, sajnos az is, hogy tudjuk, számos faj fennmaradását szinte már csak így remélhetjük, és ezt a nemzetközi fajmentő tenyészprogramokban való aktív és sikeres részvétellel a magyar állatkertek is segítik. És hát korunknál fogva már nem vállalkozunk olyan távoli utazásokra, amelyeken természetes élőhelyeken láthatnánk számunkra egzotikus állatokat, így marad az időnkénti állatkert-látogatás, főként, amikor olyan programokat kínálnak, ahol kicsit közelebb lehet kerülni a bentlakókhoz valamiképpen. Most például Debrecenben:
Mi eddig legfeljebb a létéről tudtunk ennek az állatkertnek, készülve viszont erre a látogatásra kiderült számunkra, hogy a Zoo Debrecen a vidéki állatkertek sorában elsőként nyitott meg: 1958 óta várja vendégeit! A Nagyerdő fái között megbújó állatkert nem nagy, mégsem tűnik zsúfoltnak, annak ellenére, hogy igen sok állat él itt, köztük ritkán látható egzotikus fajok is, így például gyűrűsfarkú makik, fehérkezű gibbonok, ázsiai oroszlánok. Az állatkert 1961-től összevonva működik a Vidámparkkal, Nagyerdei Kultúrpark néven. De mivel most, a téli időszakban a vidámparki rész nem üzemel, mi ebből a közösködésből semmit nem tapasztaltunk.
Főként gyerekeknek, gyerekes családoknak szóló szünidei programon voltunk tegnap a Debreceni Állatkertben, de meglepő módon nem is voltak sokan, és inkább iskoláskor alatti kicsikkel jöttek a szülők az Állatok Karácsonyára. (Lehet töprengeni az okokon: A nagyobb gyerkőcök ülnek otthon a kütyüjeikkel és/vagy túl drága a belépőjegy ahhoz, hogy a szülők kimozdítsák a gyerekeket otthonról, ha már úgysem akarnak kimozdulni...)
Mindenesetre mi nagyon lelkesen mentünk és nem is csalódtunk, remekül éreztük magunkat az állatokkal és gondozóikkal. Már hosszú évekre visszatekintő és egyik legszebb hagyománya ennek a kis állatkertnek, hogy december 27-én Állatok Karácsonyát tartanak, amelyen a náluk élő 200 faj 900 egyede és az őket támogató lelkes állatkertbarátok egyaránt kitüntetett figyelmet kapnak. A program lényege ugyanis: az állatok közönség előtti ún. látványetetése és egyúttal az állatgondozók személyes tájékoztatója gondozottjaikról, az egyes egyedek ún. örökbefogadóinak pedig szülői értekezletet is tartanak.
Minket meggyőztek, hogy érdemes máskor is meglátogatni őket!
Érdemes hát az állatkert jövő évi programjait is figyelni, mert számos alkalommal tartanak a mostanihoz hasonló vadállat-közeli bemutatókat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (12)
Nagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - EgyébNagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark Debrecen - Egyéb

Nagyerdei Kultúrpark: Állatkert & Vidámpark további értékelései

2023.06.15csoporttal
Kihagyható
Nagyon lepukkant hely ahhoz képest,hogy több mint 4000Ft a belépőjegy ára, kevés állat van kint. Kb 30 perc alatt végig lehet járni az egészet.
2022.04.30gyerekekkel
Érdekes
Debrecenben a Nagyerdőben található egy intézményként az állatkert és a vidámpark. Gyakorlatilag olyan, mintha visszacsöppennénk a 80-as évekbe, legalábbis a vidámpark egy az egyben a gyerekkoromat idézi. Ugyanakkor a fővárosi vidámpark évekkel ezelőtti (elvileg átmeneti?) bezárása óta már ez...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
107.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval