Glutén- vagy tejmentes?

Bonita Bisztró DebrecenBonita Bisztró Debrecen a térképen

Szörnyű 2026. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2026. április 9.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Több éve visszatérő vendég vagyok. Mivel 1-2 hónapja kiderült, hogy glutén- és tejmentesen kell étkeznem, átgondoltan, előre ellenőrzött éttermekbe megyek. A Bonita étlapján szerepel, hogy a pizzát lehet kérni gluténmentesen és/vagy tejmentesen; vegán sajt is szerepelt a választható feltétek között.
Nos, ahogy mondtam a pincérnek, hogy a választott pizzát gluténmentesen vegán sajttal szeretném kérni, szomorúan (és meglepetten) tapasztaltam, hogy a pincér a vegán sajtról még nem is hallott. Először még engem akart hülyének nézni, hogy náluk ilyen nincs, de amint megmutattam az étlapot, azonnal ment megkérdezni a szakácsot. Rajta is láttam a meglepettséget, hogy valaki az étlapról vegán sajtot kért. Sőt mi több, még gluténmentes pizzát sem tudtak csinálni, mert nem volt olyan liszt. (Két-három évvel ezelőtt is így járt az egyik barátnőm náluk, de úgy voltam vele, hogy ilyen megesik, és véletlenek mindig vannak..... hát ez lehet már nem véletlen.)
Nem baj, elfogadtam. Gluténmentes pennével tudták nekem csinálni a választott tésztás ételt. Nagyon nehezen találtunk olyat, amiben kikerülhető a tej: hagyományos carbonara sajt NÉLKÜL.
Megkaptam a tányéromat púposan sajttal. Mikor megkérdeztem, hogy laktózmentes sajttal kaptam-e legalább, kiderült, hogy nem.
Elkészítették újra már sajt nélkül (ami kicsit sok időbe telt, de biztos sok beérkezett megrendelés volt). Nagyon boldogan álltam neki a megkapott ételnek, azonban az örömöm nem tartott sokáig: a gluténmentes tészta eszméletlen rossz volt (az íze, az állaga), a bacon biztosan odaégett, mert nagyon égett íze és szaga is volt az ételnek.
Mindezek mellett a kiszolgálás is nagyon elszomorító volt. A pincér, ahogy kihozta a sajttal elkészített carbonarat, mondhatni dobta a tányért az asztalra. Szinte olyan érzésem volt, mintha én lennék a hibás, hogy az étlapjukról mertem kérni azt, ami szerepel rajta.
Szerintem elég időt dolgoztam ahhoz vendéglátásban, hogy tudjam, így nem viselkedünk a vendéggel (akármilyen "problémás").
Úgy érzem, egy kis (vagy inkább jó) ideig a baráti társasággal kerülni fogjuk a helyet, mert ez a fajta kiszolgálás kissé sok volt.
Továbbá nem értem, hogy miért szerepel valami az étlapon, ha az ott dolgozók még hallani sem hallottak az adott feltétről/ételről.
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Átlagos

Bonita Bisztró további értékelései

2020.07.03barátokkal
Barátom beharangozta a helyet, hogy igazi fatüzelésű eredeti olasz recept alapján készített pizzákat kóstolhatunk. 18:00 óra után érkeztünk, tele volt a hely. Mutatva, hogy mennyire sokan szeretik Debrecenben a Bonitát. Furcsa volt számomra, hogy nincs az asztalnál rendelés felvétel. Helyette be...
2019.07.28a párjával
Este 7 körül éhes gyomorral a belvárosban sétálva találtuk meg a bisztrót.. Nem hagyományos pincér- fizetés rendszer van.. Erre figyelmeztetnek, mivel csak vártuk a pincért.. A pultnál kell rendelni,majd kockát adnak számmal és a végén - felszolgálási dij nélkül a pultnál fizetni... Nagyon sok...
2019.06.28családjával
Aki az olasz ételekért van oda, valószínűleg elégedett lehet, mert jól vannak elkészítve. Kisebb hibák voltak ugyan már más területeken, de azért ajánlom ezt a jó helyen fekvő éttermet mindenkinek. Korrekt árak mellett viszonylag gyorsan lehet elfogyasztani egy kitünő olasz ételt.
Párizs Garden Apartments Debrecen - Napi árak reggelivel
Párizs Garden Apartments Debrecen
50.900 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Silver Hotel Hajdúszoboszló - Szépkorúak kedvezménye
Silver Hotel Hajdúszoboszló
Hunguest Hotel Béke Hajdúszoboszló - Frissítő tavaszi napok a Hunguest Hotel Békében
Hunguest Hotel Béke Hajdúszoboszló