Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt:- fine(szes) finomságok

Casablanca Étterem DebrecenCasablanca Étterem Debrecen a térképen

2018. novemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2018. november 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Libanapok,-Márton nap -közeledvén,mi is készülünk holnapra,hisz tudvalévő ,,ki Márton napján libát nem eszik.....,,! A libalobby már a középkorban is erős volt.Viszont a szombati ebéd ettől nem marad el. A közeli Casablancát választjuk,régi emlékek alapján,óvatosságból asztalt foglalva.
Könnyen parkolunk az udvaron,belépve egészen más kép fogad. A falakról eltünt Humphrey Bogart és Ingrid Bergmann, helyette egy felújitott és átalakitott helyiség fogad,mint megtudom a ,,fit fine,, étteremben vagyunk,ahol azonnal megkapjuk az új étlapot,ami egy A3-as lap. Érkezés 14,35-kor. Miközben kihozza italunkat, ,,emberünk,, felvilágosit,tájékoztat segitve a választást. Az étlapon szereplő - nem sok - tétel mellett nen csak az ára,de tételesen az étel kalória, fehérje, szénhidrát és zsírtartalma is fel van tüntetve. Lássuk. A leves 16.percben megérkezik,emberünk szerint 4 deci,csak darált chilit tud hozni mellé. A jérceleves forró,tartalmas,és energiatakarékos.mindössze 3 g zsirral,20 g szénhidráttal 309 kalóriát jelentő leves ehető,de az ízek szokatlanok.
A főételek is megérkeznek,mármint kettő,mert az enyémet elnézte a konyha,szerintem a pincér,aki a ,,beépitett winchesteren,, rögzitette a rendelést,a memória meg véges. Elnézést kér,pár perc mulva hozza az én sajttal,sonkával töltött pulykamellem,zabbundában!!,amely a ,,fittség rejtélye,, fantázianévre hallgat. Nemhiába egy személyi edző az új tulaj.
Úgy döntünk,ha már elkészült,és kihozta,csomagolja be a téves adagot is,elvisszük. A pulykamell ehető. Az ízek továbbra is szokatlanok. Ha lúd,legyen kövér alapon kérünk desszertet is a ,,gyúró rudi,, és a ,,diétás álom,, nevű étcsokoládés meglepetést. Ehető ez is,mindössze 370 kakória,36 g szénhidráttal. Sem villával sem kanállal nem tudjuk elvágni,igy egyben bekapom és elrágcsálom. Végül kávét is kérünk,emberünk megnyugtat,hogy ez nem diétás,a Segafredo finom,aromás,és klasszikus adagban érkezik,végre ismerős ízekkel.
Számla érkezik,17,970 ft,3 főre,ebben 3 leves,4 főétel van,italokkal együtt nem túlzott. A jérceleves 990 ft,ez baráti,a pulykamell,2,340 ft,a diétás álom,1,090 ft, a kávé 250 ft. A pincér érti a tréfát,mikor ,,diétás 20 ezrest,, ajánlunk,egy 0 lemaradt alapon. Távozunk 16,10-kor,étkezési idő 90 perc. Zajszintet nem mérünk,csak mi vagyunk az étteremben.
Összegzés:
Mi tagadás,nem erre számitottunk,a Casabkanca egy jó közepes étterem volt baráti árakkal. Az új arculat még szokatlan,de városunkban még egyedülálló. Az egészséges étkezés a tőltöttkáposzta és rántotthús kombó országában nem könnyen hódit,de ez a jövő négymillió kövér ember hazájában.
Tisztaság kifogástalan,hangulat kilúgozott,steril,semmi otthonosság,személyzet rugalmas fürge,a szeme állandóan rajtunk van. Egy jegyzetfüzet vagy tablet jó lenne neki a rendelés felvételéhez. Árak korrektek,az adagok közepesek. Ízek,ezt hagytam a végére. Szokatlan,nem vitatom,de hogy egészséges az kétségtelen.
Minősités: ajánlott
Értékelés: 8/10 pont?
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (37)
Casablanca Étterem Debrecen - Étlap/itallapCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étlap/itallapCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étlap/itallapCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Külső képCasablanca Étterem Debrecen - Külső képCasablanca Étterem Debrecen - Étlap/itallapCasablanca Étterem Debrecen - Étlap/itallapCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étlap/itallapCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - Étel/italCasablanca Étterem Debrecen - BelsőCasablanca Étterem Debrecen - Étlap/itallap

Casablanca Étterem további értékelései

2019.08.26a párjával
Kiváló
Mivel a panzióban töltöttünk 3 napot, igaz,az idősebb korosztályhoz tartozunk, de nagyon kíváncsiak voltunk e "modern, egészséges ételeket kínáló" étteremre. Egyszerűen, de szépen, ízlésesen megterített asztalok, halk zene, kedves, segítőkész személyzet, tisztaság fogadott.Az embernek megjön az...
2017.10.28a párjával
Nyáron láttam az épitkezést,és miután a kinézett kajálda időközben bezárt,ide próbálunk bejutni. Megközeliteni könnyű,parkolni már nem,az udvarra behajtani sem tudunk. A felujitás a panzió jelleget erősiti,az étterem hátrányára,ahová egy kis ,,sufni,, ajtón lehet bezsilipelni. Ennek ellenére...
2016.06.10gyerekekkel
Szörnyű
Félév alatt háromszor jártunk az étteremben. Első alkalommal 15 perc után távoztunk, mert a felszolgáló meg sem kérdezte,hogy minek jöttünk ide, ennek ellenére adtunk nekik még egy esélyt. Második alkalommal a pincér is toppon volt és az étel is jó volt. A kellemes tapasztalat után a tegnapi...
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
69.600 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval