zolverine: Kellemest a kellemessel - Ikon Restaurant & Lounge Debrecen

Hová utazol mostanában? Válassz az Ittjártam.hu segítségével!    Őszi akciók >>  |  Wellness >>  |  Karácsony >>  |  Szilveszter >>

Ikon Restaurant & Lounge Debrecen értékelése
28. helyezett a 213 debreceni étterem közül

Értékelést írta:
4 szállásértékelés 4 városban járt
2 étteremértékelés 1 hasznos szavazat

Ajánlom a helyet másoknak is!

Kellemest a kellemessel

2016. októberben, a párjával járt itt
Értékelt: 2016. október 7.
A feleségemet vittem el vacsorázni a Debreceni Ikon étterembe házassági évfordulónk alkalmából. Este hét órára foglaltattam asztalt az étterem weboldalán, ami hibátlanul működött.

Időben érkezve az étterembe, mindjárt a bárpult mellett egy fiatal (pincér) úriember fogadott minket. Közöltem a nevemet és már vezetett is minket az asztalunkhoz. Ezt követően megkaptuk a menüket és a borlapot. A kiszemelt borokból először kóstolót kaptunk, majd jeleztük az elégedettségünket és két-két deci bort kértünk. Ameddig a megrendelt ételt vártuk kellemesen elbeszélgettünk a feleségemmel, jól telt az idő, főleg, hogy a ház ajándékaként, amolyan figyelmességből, kedveskedésből kihoztak az asztalunkra pár szelet házikenyeret és hozzá szintén házi vajat. Istenem! De finom volt! Életemben nem ettem olyan finom kenyeret és az a vaj. Legközelebb, hogy ha ott járok akkor csak ezt fogom rendelni ötszörös adagban :)

A megrendelt ételre nem kellet sokat várni. Nem vagyok az a típusú vendég aki az óráját nézegeti, türelmetlenkedve, hogy mikor érkezik már meg az étel. Leszámítva abban az esetben, hogy ha már túl sok idő telt el. Szóval erre nem került sor. A pincér viszonylag hamar kihozta az ételt.

A feleségem bőrén sült fogasfilét, serpenyős zöldségekkel, fehérboros vajmártásban, kagylót rendelt én pedig rozé kacsamellet, szilvával, burgonyafánkkal, vörösboros pecsenyelével rendeltem. A drágám imádta az ételt. Folyamatosan áradozott róla. Sajnos ez rólam nem mondható el. Nem mondom, hogy rossz lett volna, csak nem igazán éreztem sok ízt. Bár ki tudja, lehet, hogy ilyen kellett legyen. Annyi, hogy egy 4.000 Ft-os főételtől mást vártam. Na mindegy. Nem akkora szívfájdalom.

A vacsora elfogyasztása után még üldögéltünk egy kicsit, beszélgettünk az élet nagy dolgairól és a szintén nagy terveinkről. Desszertet nem kértünk, mert nagyon jóllaktunk mindketten. Kényelmesen megittuk a borunkat senki nem éreztette velünk azt, hogy sietni kellene, hogy más is asztalhoz jusson, annak ellenére, hogy az étterem tele volt (csütörtök este).

Mielőtt zárnám a beszámolót még egy-két szót a személyzetről: nagyon kedvesek, udvariasak és jó modorúak. Látszik, hogy van szakmai tudásuk és alázatosak a vendégekkel.

Hogy ha Debrecenben jársz (vagy hogy ha debreceni vagy), akkor az Ikon éttermet mindenképpen ajánlom. Szerintem nem fogsz csalódni.

Ennyire tetszett:
Ételek / Italok:
Kiszolgálás: Kiváló
Hangulat: Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság: Kiváló

Az értékelést az Ittjártam.hu egy regisztrált felhasználója írta, és nem feltétlenül tükrözi az Ittjártam.hu véleményét.

Hasznos volt ez az értékelés?    Igen Nem

Szeretnéd követni zolverine felhasználót?    Igen

Ikon Restaurant & Lounge Debrecen
Cím
4025 Debrecen
Piac u. 23.

Az étterem legutóbbi értékelései

2020. július 12.
Legutóbb nem jutottunk be,mert délután csendes pihenőt tart az étterem(a város főutcáján). . Most előző nap asztalt foglalunk a teraszon, de emberi okokból bent kapunk helyet a 18 fokban. . Érkezés 13,00-kor. Az étlap egy A3-as lap,13 tétellel,3 előétel,3 leves,10 főétel és 3 desszert. A...

2020. február 20.
Hosszú évek után sikerült ismét eljutni az Ikon étterembe. Mint megtudtuk, a séf ezidőtájt Thürr Ádám, aki a felszolgáló által adott információk szerint egy két michelin csillagos étteremben sous chef volt. Délidőben jártunk ott, szombati napon, öröm volt látni, hogy az étterem belső részében...