DEndre: Katartikus - Művészbejáró Debrecen

Hová utazol mostanában? Válassz az Ittjártam.hu segítségével!    Nyaralás >>  |  Wellness >>

Művészbejáró Debrecen értékelése
50. helyezett a 212 debreceni étterem közül

Értékelést írta:
29 szállásértékelés 284 városban járt
2605 étteremértékelés 1503 hasznos szavazat

Ajánlom a helyet másoknak is!

Katartikus

2020. februárban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2020. február 16. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Művészbejáró nem egyszerűen nagyon jó vagy kiemelkedő élményünk volt, hanem katartikus. Külön hozzátett az élményhez, hogy egy igazi ínyenc barátommal voltam itt, aki maga is főz, profi séftől tanult, magas szintű külföldi éttermekben dolgozott pincérként, megfordult egy sor michelin csillagra esélyes illetve csillagos étteremben. A fenti minősítés, ti. hogy „katartikus” nemcsak az enyém, hanem az övé is.
Először csúcsminőségű kenyér érkezett szarvasgombás vajjal, majd tatár, házi tortilla chipsszel és marinált hagymával. Kiváló kezdés.
Mivel még aznap további két étterembe is be szándékoztunk nézni, ezért csak három fogást ettünk ketten.
Az étlap izgalommal teli, nem könnyű választani. A paletta kellően széles, és egyben kellően szűk ahhoz, hogy minden frissen készülhessen.
A szarvasgombás zeller velouté kifogástalan volt, a tartalomra a vendég előtt öntötték a levest, mint jobb helyeken általában. Persze aki a regényhosszúságú étlappal dolgozó és alacsony minőségű alapanyagokból készült nagy adag ételekkel a vendég szemét kiszúró csárdákhoz szokott, annak furcsa lehet e megoldás. Ez a hely a hozzáértőket igyekszik kiszolgálni, akik a művészi élményt, a kreativitást, a vibrációt keresik az étteremben és nem feltétlenül akarják degeszre enni magukat. Főételünk sült kecskesajt volt tagliatellevel és gombákkal, desszertünk tokaji mousse. Gyönyörű tálalás, kiváló ételek.
A vérprofi, remekül kommunikáló felszolgálótól megtudjuk, hogy a séf az Ikonban dolgozott korábban.
Kollegája egyetlen hibát vét, beszélünk hozzá s közben elmegy. Nemrég találkoztam hasonlóval. Nyilván nem volt szándékos egyik sem, de azért furcsa, hogy ilyen megeshet. Azon frissiben korrigáltuk a dolgot, udvariasan jeleztem, hogy hozzá beszéltem, ami mondjuk evidens lehetett, hisz úgy kezdtem a mondanivalómat, hogy „asztaltársammal azt beszéltük, hogy” s itt egy méltó elismerés következett, hiszen ezen a helyen minden együtt van, ami kell: remek beltér, e bakit leszámítva kiváló kiszolgálás, profi séf.
Az italok is színvonalasak csapolva nincs minőségi sör, de palackban igen, kértem is egy Horizont American Pale Ale-t, 980 ft volt, ami felettébb korrekt díjszabás, a szaküzletben is 700-800 ft egy ilyen sör, a legtöbb sörözőben és étteremben 1000 ft felett vanb az ára.
Nagyon jó élmény volt a Művészbejáró, nem csoda, hogy eddig a konkurrencia oldal [moderálva - a szerk.] 55 értékeléséből 55 volt 5 pontos. Megérkezett Debrecenbe az Ikon versenytársa.

Ennyire tetszett: Kiváló
Ételek / Italok: Kiváló
Kiszolgálás: Kiváló
Hangulat: Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság: Kiváló

Fényképek:
Katartikus - Művészbejáró Debrecen
Katartikus - Művészbejáró Debrecen
Katartikus - Művészbejáró Debrecen
Katartikus - Művészbejáró Debrecen
Katartikus - Művészbejáró Debrecen

Az értékelést az Ittjártam.hu egy regisztrált felhasználója írta, és nem feltétlenül tükrözi az Ittjártam.hu véleményét.

Hasznos volt ez az értékelés?    Igen Nem

Szeretnéd követni DEndre felhasználót?    Igen

Cím
4024 Debrecen
Kossuth u. 8.

Az étterem legutóbbi értékelései

2019. október 21.
Szombati ebédünkre olyan helyet keresünk,ahol még nem jártunk,ez már egyre nehezebb. A belvárosi Művészbejáró étterem pont szemben van a színház művészbejárójával,innen a kreativ elnevezés. Megközeliteni nem könnyű, 100 méteres körzetben nincs parkolóhely, pedig nincs is munkanap. Telefonon...