Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kitűnő hely, a város egyik legjobbja

Szomszéd Bisztró DebrecenSzomszéd Bisztró Debrecen a térképen

Kiváló 2022. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. december 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A konyha a mediterrán ízvilágra s azon belül az olasz gasztronómiára alapoz, de kínálnak magyar és nemzetközi fogásokat is. Szerepel az étlapon marhagulyás, tanyasi tyúkleves, paprikás csirke galuskával, házi csalamádéval, kacsaduó hagymás törtburgonyával, lilakáposztakrémmel, másik oldalról toszkán paradicsomleves, rizottó, gnocchi, lasagne, helyben gyúrt papardelle bolognai mártással. Az előételek között is jól érezhető ez a kettősség, egyik oldalról kínálnak olasz antipasti-t, másik oldalról mádi sajtokat érlelt mangalicasonkával. Van végül egy street food vonaluk is: mangalica pulled pork és hortobágyi Angus marhaburger, de beillik ebbe a kontextusba a főételek között szereplő füstölt tofus vegán pad thai is.
Hétköznap délben kedvező áron hetente változó business menüt is kínálnak, ezidőtájt bőrös malackaraj, grillezett gomolya és fehérboros garnélás spagetti szerepel a menürovatban a főételek között.
Az itallap színvonalas, a borokat értő kézzel válogatták, a ház borát, a tokaji Gizella pince (Szilágyi László) furmintját a bejáratnál kedvező áron kínálják elvitelre. A tömény-szegmensben is prémium tételeket találunk, nem közhelyeket. Tartanak kézműves söröket, csapolnak is négyfélét olyan élvonalbeli főzdéktől, mint a Reketye vagy a First. (Érdekes módon a gyártó nem szerepel a sörök megnevezése mellett az itallapon, pedig ezekkel a nevekkel méltán lehetne büszkélkedni.)
Indításnak garnélás bruschettát rendeltem, remek kenyéren vajas, petrezselymes fokhagymás, koktélparadicsomos, kicsattanó frissességű, remek állagú garnélákat kaptam. Klasszikus ízkombináció, kifogástalanul rekonstruálva.
Főételképpen egy olyan fogást választottam, mely jobban megcsillogtatta a séf kreativitását: fogast karfioltextúrákkal. A hal kellemesen pörzses, friss és szaftos, mellette selymes, kifejező ízű karfiolkrém, szárított illetve marinált roppanós karfiol, valamint grillezett pok choi. Remek az összhatás.
Desszertem a napi ajánlatban szerepelt, brownie-t kértem, amit málnafagylalttal és csokis morzsával tálaltak, ez a fogás is remeknek bizonyult, különösen a natúr gyümölcsízt visszaadó, optimális állagú fagylalt érdemel kiemelést, nem mintha a brownie-nak bármi baja lett volna. De egy kifogástalan brownie elkészítése nem akkora kihívás, mint egy tökélyt súroló gyümölcsfagylalté, előbbivel egy előképzettség nélküli hobbiszakács is megbirkózik, utóbbival már kevésbé.
Mindehhez még azt is hozzátehetjük, hogy a kiszolgálás kifogástalan: udvarias, szívélyes, szolgálatkész és felkészült. A Szomszéd bisztró remek élményt nyújtott minden szempontból, ez a hely úgy jó, ahogy van.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Szomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - EgyébSzomszéd Bisztró Debrecen - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Peró Vendégház Debrecen - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
2025.05.01-ig
Peró Vendégház Debrecen
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval