Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Debrecenbe kéne menni

Hotel Nagyerdő DebrecenHotel Nagyerdő Debrecen a térképen

Kiváló 2016. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Debrecenbe kéne menni…
Túl a karácsonyi ünnepeken, a szilveszteri kavalkádon, a borús, zord szeles januári délutánon a meleg szobában szörföztem az interneten. Wellness lehetőséget kerestem, a vízöntő csillagjegyben született feleségem közelgő születésnapja méltó megünneplésére.
A Szállás vadász web oldalán találtam egy nagyszerű lehetőséget, a Hunguest Hotel Nagyerdő Debrecen ajánlatát. A weboldalon keresztül le is foglaltam a szállást, február 1-6.-ig. A szállodában eltöltött élményekkel teli napok emlékezetessé tették számunkra feleségem születésnapját. Nem bántam meg. „Mindenhol jó, de a legjobb otthon!” – tartja a mondás. Véleményem szerint mindenhol jó, de a legjobb lubickolva, finom falatokat majszolva pihengetni egy wellness-szállodában, s láb lógatva szaunát és masszázst választani, miközben a problémákat otthon hagyva élvezzük a feltöltődés édes ízét.
Debrecenbe kéne menni
pulykakakast kéne venni
Lassan, kocsis lyukas a kas!
Kihullik a pulykakakas!...
E kedves, gyerekkori kis versike jutott az eszembe… Nagyon találó volt számomra, hisz meglett korom ellenére, még nem jártam Debrecenbe. Feleségem, korábban járt a városban, többször meglátogatta unokahúgát, aki az egyetemen tanult.
Győrből vonattal érkeztünk a városba. A szálloda a város zöldövezeti részén, a Nagyerdőn található, a villamos-vonal mellett. A belváros és a szálloda a vasútállomástól villamossal néhány perc alatt megközelíthető.
A Classic épületszárny kétemeletes, lift nélküli, és a Standard épületszárny tízemeletes, két lifttel ellátott épületében 104 fürdőszobás, zömében erkélyes, telefonnal, televízióval felszerelt szobával várják a vendégeket. A Classic szobák fürdőszobáiban kád, a Standard szobákban zuhanyfülke található.
Mi a Classic épületszárny II. emeleti egyik szobájában laktunk. Az erkélyről remek kilátás nyílt a parkra és a víztoronyra.
Este a szálloda erkélyéről csodálatos látványt nyújtott a víztorony. Az 1913-ban épült ma is működő víztorony műemlék épületének 31 méter magas kilátójából nem csak a környékre nyílik kilátás, de egy speciális távcső segítségével a múlt élményvilágába is bepillanthat a látogató. Az élményt az esti fényjáték koronázza meg.
A szálloda az aktív pihenésre, regenerálódásra és gyógyulásra vágyó vendégeknek egyaránt megfelelő feltételeket biztosít.
Késő délután érkeztünk a szállodába. A recepción két nagyon udvarias hölgy fogadott bennünket. Bemutatkozás után megkaptuk a bejelentkezési lapokat. A hivatalos ceremónia után a hölgyek elmagyarázták, az épületben hol, mit találunk, a wellness részleghez hogy juthatunk el, stb, stb.
A szobánk berendezése egyszerű, de a célnak megfelelő. Nagyon érzékelhető volt a bútorokon, hogy az 50-60-as évek divatjának megfelelően rendezték be. Rend és tisztaság volt mindenütt. Az ágyakat 15 centi vastag szivaccsal megemelték, de azok instabilak voltak. A kis asztalon, meglepetésként két-két darab cukrász sütemény kistányéron, folpak csomagolóval ízlésesen letakarva várt bennünket.
Félpanziós ellátásunk, vacsorával indult. Svédasztalos ellátásunk még a kényes ízlésű, finnyás vendégek ízlését is kielégítette. A kínálatban meleg ételek, mint hideg felvágottak, zöldségek és gyümölcsök is megtalálhatóak voltak. Az italok választéka a tej és kávén át a teáig, a hideg és szénsavas italok, a szűrt gyümölcslevekig megtalálhatók a kínálatban. A primőr zöldségek és friss tejtermékek, és három, négyfajta sütemény is megtalálható volt, nemcsak a reggelinél, hanem a vacsoránál is.
A wellness részleg igénybevételéhez minden vendégnek fehér fürdőköpenyt biztosítottak.
A köpenyek tiszták, és illatosak voltak.

Az idősebb korosztály ebéd után pihenni a szobájába vonult. (No, mi sem a tinédzser korosztályhoz tartozunk a 70 évünkkel.) Mi feleségemmel a wellness részlegbe mentünk, mivel ilyenkor kevesen voltak, de volt olyan alkalom is, hogy csak mi voltunk. Nagyon jól éreztük magunkat a fürdőben.
A szálloda közelében található az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, amit nem vettünk igénybe, mivel majdnem ugyanezt a szálloda térítésmentesen biztosította vendégeinek.
A szálloda animátora Sóti Ilona, szórólapokon és személyesen is invitálta a szálloda vendégeit a városnézésre, a látnivalók ingyenes megtekintésére. Kettőnkön kívül senki nem akart várost nézni. Így naponta hármasban indultunk Debrecen város nevezetességeinek megtekintésére. Nem semmi… saját idegenvezető.

Látogatásunk a Debreceni Dérí Múzeumban, egy különleges élmény volt, ahol láthattuk Munkácsy képeit, sajnos a Golgotát csak videóról.

A szálloda animátora megmutatta azt a házat, ahol Petőfi Sándor Zoltán fiának keresztelését bejegyezték.

Február 3-án, a délutáni séta után felmentünk a szobánkba. Bekapcsoltam a TV-t. Legnagyobb meglepetésünkre a hírekben mondják, hogy meghalt Kasza József barátunk, volt Szabadkai Polgármester, lovagtársunk a Nemzetközi Szent György Lovagrend tagja. Mutatják fényképét is. Ledöbbentünk!
A hír feleségemet, Zsuzsát és engem is nagyon felkavart, olyannyira, hogy lementem a gyógyászati részlegbe, mert éreztem, hogy felment a vérnyomásom. Nem tévedtem. A részlegen dolgozó – nővérek - én így hívtam őket, megmérték vérnyomásom, ami 180/90-et mutatott. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Bevettem a vérnyomáscsökkentő gyógyszert, és hatására, meg az éjszakai pihenésnek köszönhetően reggelre a vérnyomásom normalizálódott.
Másnap reggel, reggeli után városnézésre készültünk. Sóti Ilona animátort vártuk, már útra készen, amikor a hallban összefutottunk Erdei Zsolt világbajnok ökölvívónkkal, aki az ifjúsági csapat edzőjeként, együtt csapatával, a szállodában lakott és a közeli sportcsarnokban vívta mérkőzéseit. Sajnos az öt nap hamar eltelt. Összességében megállapítható, hogy a szálloda elvárásainknak megfelelt. A konyhai szolgáltatás, az ételek minősége kifogástalan. (Bár minden szállodában hasonlóakkal találkozhatnánk). A pincérek, a személyzet nagyon udvarias. A recepciósok, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Még a vidéki buszmegállóhoz jutást is elmagyarázták, és az odavezető utat a térképen is berajzolták.
Kézműves ház Kecsketejes szappanok
Debrecen számos látnivalóval (Református Nagytemplom, Szent Anna Székesegyház, Csokonai Színház, Református Kollégium, Kézműves ház, Déri Múzeum, Delizsánsz kiállító terem, Botanikus kert) szolgál. A látnivalókat a szálloda animátora által szervezett díjmentes programok keretében is meg lehet tekinteni (a vendégeknek csak a belépőjegyek árát kell megfizetni).
Debrecen egész évben gazdag programkínálattal szolgál. Debrecenből kellemes kirándulás keretében felkereshető az ismert fürdőváros, Hajdúszoboszló, a fekete kerámiáiról ismert Nádudvar, a Hortobágy, Tokaj és Eger is. Pintér Lajos Győrladamér
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:
Ár / érték arány:
Kényelem:
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:
Fényképek (16)
Hotel Nagyerdő Debrecen - Külső képHotel Nagyerdő Debrecen - Külső képHotel Nagyerdő Debrecen - BelsőHotel Nagyerdő Debrecen - KörnyékHotel Nagyerdő Debrecen - KörnyékHotel Nagyerdő Debrecen - KörnyékHotel Nagyerdő Debrecen - SzobákHotel Nagyerdő Debrecen - VendéglátásHotel Nagyerdő Debrecen - WellnessHotel Nagyerdő Debrecen - KörnyékHotel Nagyerdő Debrecen - KörnyékHotel Nagyerdő Debrecen - KörnyékHotel Nagyerdő Debrecen - KörnyékHotel Nagyerdő Debrecen - EgyébHotel Nagyerdő Debrecen - EgyébHotel Nagyerdő Debrecen - Belső

Hotel Nagyerdő további értékelései

2024.05.11a párjával
Kiváló
A szálloda a nyugalom, a béke, a kényelem "szigete". Nagyon kedves, előzékeny, vendégbarát személyzet csendben, pontosan működteti a "gépezetet". Igazi kikapcsolódást, pihenést biztosít a hotel. A város pedig tele van "csodákkal", megtekintésre érdemes, szép helyekkel, látványossággal. Jó a helyi...
2024.04.21a párjával
Általában meg voltunk elégedve, de nagyon kellemetlen volt, hirtelen jött hideg ellenére nem fűtötték be a szobánkat /22/! Ez rányomta bélyegét az egész ott tartózkodásunkra! Ez érthetetlen figyelmetlenség volt!!! Az éttermi ellátás és kiszolgálás viszont kiemelkedő színvonalú volt! Javaslom,...
2024.04.06gyerekekkel
Gyenge
A személyzet maximális igyekezete és segítőkészsége sem tudta feledtetni a szálloda lepusztult állapotát, a hulló vakolatot, a régi, kimustrált bútorokat, a XX. század 70-es, 80-as éveit idéző miliőt. Talán egy 2 * szálloda esetében sem szerencsés, ha reggeliztetésnél a kávét leveses csészéből...

A Hotel Nagyerdő legnépszerűbb csomagjai

Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok (min. 4 éj)
Nyugdíjas napok
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen - Debreceni ízelítő (min. 2 éj)
Debreceni ízelítő
67.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.10.31-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Lövér Sopron - Senior csomag örökifjaknak
Senior csomag örökifjaknak
2024.12.24-ig
Hotel Lövér Sopron
67.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval