Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Étterem teszt 305.- nagyobb a füstje.....

Almavirág Étterem DerecskeAlmavirág Étterem Derecske a térképen

2019. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2019. július 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
...mint a lángja,mai ebédünk helyszínének,amit ismerős ajánlása,és az itt olvasott kiváló értékelések alapján választottunk mai ebédünk szinhelyéűl.
18 perc autózás után,jó megközelithetőséggel,kényelmes parkolással érkezünk,foglalt asztalunk már vár bennünket. Tömeg nincs,2 asztalnál ülnek.Érkezés 11,55-kor.
Emberünk étlapot hoz,azt nem várja meg ,,rögtön jövök ,, felkiáltással,hogy italt rendeljünk.
Az asztal jóindulattal 2 személyes,hármunknak annyi hely sincs,hogy a telefonok szemüvegek elférjenek.
Emberünk visszatér,az ital és ételrendelést egyszerre felveszi. Már itt nem értjük meg egymást. A derecskei sáfrányos húslevesből ketten kérünk,én min. fél litert,jelzi,az nem megy,3,5-4 deci az adag,nincs nagyobb tányér!
Mikor visszatér az italokkal,próbálok segiteni! Más éttermekben ezt úgy csinálják,ha ketten kérnek egyforma levest,és bőven,akkor egy tálban szolgálják fel. Lásd Viktória étterem. Csak van egy levesestál az étteremben?
Nem megy,ennyi a porció! Jó.
Az étlap kitűnő,a salátákkal egyűtt,több mint 50 féle ételből lehet választani. Jó,magyaros ételek. Cukormentes zero kóla nincs. Közben dél lévén,megtelik az étterem,ráadásul mellettünk van a játszósarok a gyerekeknek. Hogy étterembe miért játszani hozzák a gyereket azt nem értem,de bőszen játszanak az tény,a zajszint 63-72 decibel közt mozog,ez eléggé sok.
A levesünk a 8.percben megérkezik,a 2 leves 2 csészében,kb.4-4 deci. Zöld és vörös erös paprikával egyűtt. A leves kitűnő! Tényleg! Forró,tartalmas,izletes,majdnem több hús van benne mint lé! Olyan gyorsan befalom,hogy elfelejtem lefotózni. Kitűnő házias leves. Gondolkodom,hogy kérek még egy adagot,de ekkor 12,21-kor,mgérkeznek a főételek,olyan tálalásban,hogy na. A konyha gyorsaságára nem lehet panasz. Olyan éttermet,ahol először járunk alap ételsorral tesztelünk. Az óriás rántott szelet,nem bonyolult étel. A tálalás szép,a köret végre nem Tesco gazdaságos krumpli. Eddig tartanak a pozitivumok. Társam kéri a második búzasört,én az első Dréhert az ételhez. Megemelem a húst,hogy kikotorjam alóla a krumplit,erre egyben leesik a panír! A hús tipikus ,,wilkinson,,szelet,meg lehet vele borotválkozni,olyan vékony,ráadásul szétesik az egész,leválik róla a bunda. A hús ehető,jóízű,de így nagyon száraz,mert nem tudok hozzá inni,a kért söröket a felszolgáló elfelejtette. Nem szólunk,mindjárt elfogy az étel,nem is lesz rá már szükség.Tele az étterem közben,rohangálnak mérgezett egér üzemmódban. Elrohan mellettünk,rájön a hibára,és 12 perc után kihozza a söröket,mikor az utolsó falatokat rágjuk.
Az italok hűtése kitűnő.
Desszertet nem is kérünk,kávét sem,majd otthon. Számla jön,13,740 ft,3 főre italokkal,nem vészes. Pontos,részletező,tételes számla. A kiváló leves 1.050 ft,az óriás rántott szelet,körettel 2,690,a pikáns csirkeszárnyak 2,300 ft. A búzasör 650,a Dreher clasic 600,egy berentzen likőr 400 ft. Távozunk 15,52-kor,étkezési idő 52 perc.
Összegzés:
Hááát,vegyes a kép.
Majdnem 40 km-t autóztunk egy jó ebéd reményében.
Kitűnő étlap,gyors konyha.
Az asztalok kicsik,kényelmetlenek,
3 tányér és a teriték már nem fér el normálisan.
Hangulatos,tisztasággal nincs gond,az ár/érték arány még elfogadható.
Az étterem gyenge pontja -hangsúlyozom mai napon - a személyzet! Emberünk nem állt a helyzet magaslatán,nem tudja hogy ő van a vendégért,és nem forditva. Rugalmatlan,nálunk igy szokás,pont. program szerint van bekódolva. Ha a vendég 8.4 deci levest kér,az adag meg 4 deci,akkor 8.4 deci levest hozok ki neki! Annyit fog kifizetni!
Hogy elfelejti a söröket,és akkor hozza ki,amikor már megettűk az étel 80 %-át!???
Az óriás rántott szeleten a panír nagyobb volt mint a hús,a fotón jól látszik,milyen vékony szelet hús kerül 24 szem krumplival 2,690 ft-ba! Az étterem zajos,az asztalok kicsik! A pozitivumok miatt(kitűnő leves,fürge konyha,remek étlap) nem érdemel rossz osztályzatot,de igazán jót sem.
Minősités: ajánlott
Értékelés: 7,5/10 pont
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Almavirág Étterem Derecske - BelsőAlmavirág Étterem Derecske - BelsőAlmavirág Étterem Derecske - BelsőAlmavirág Étterem Derecske - BelsőAlmavirág Étterem Derecske - BelsőAlmavirág Étterem Derecske - EgyébAlmavirág Étterem Derecske - Étlap/itallapAlmavirág Étterem Derecske - Étlap/itallapAlmavirág Étterem Derecske - Étlap/itallapAlmavirág Étterem Derecske - Étlap/itallapAlmavirág Étterem Derecske - Étlap/itallapAlmavirág Étterem Derecske - Étlap/itallapAlmavirág Étterem Derecske - Étlap/itallapAlmavirág Étterem Derecske - Étel/italAlmavirág Étterem Derecske - Étel/italAlmavirág Étterem Derecske - Étel/italAlmavirág Étterem Derecske - BelsőAlmavirág Étterem Derecske - Étel/italAlmavirág Étterem Derecske - Külső képAlmavirág Étterem Derecske - Külső kép

Almavirág Étterem további értékelései

2024.01.08a párjával
Nagyon hangulatos hely , finom, különleges ételekkel, kedves figyelmes kiszolgálással. figyelnek az egészségünkre. Kiváló szakemberek, séfek állitják össze az ételeket. A berendezés is hangulatot kelt, a környezet pazar, igy maradandó emléket lehet szerezni bármilyen alkalomból. CSAK...
2023.12.02családjával
Kiváló
Szülinapot voltunk ott ünnepelni. Nagyon kellemes, hangulatos és tiszta étterem. Kicsit talán zsúfoltnak tűnik, de bent ülve már nem az. Az ételek nagyon finomak, ízletesek. Árban szerintem egész oké. Ja és az alapkák meg az őzike az plusz ötletes cukiság volt.
2022.11.01családjával
Kiváló
Az étlap a továbbgondolt magyar konyha nyomvonalán halad, az eredeti ízharmóniák gondos megőrzése mellett. Rédai Attila konyhafőnök Debrecenből érkezett, több szakácsversenyen dobogós helyezést elért, megnyerő portrét olvashatunk róla az étterem honlapján. Kínálnak többek között rakott...
Népszerű szállások a környéken
Platán Hotel Debrecen - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.01.01-ig
Platán Hotel Debrecen
35.900 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.08.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
132.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Prémium nyár
Prémium nyár
2024.09.01-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
140.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval