Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiváló pörköltek, más ételek esetében egyenetlen színvonal, gyenge italválaszték

Tanya Bisztró DunapatajTanya Bisztró Dunapataj a térképen

2022. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. március 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Tanya bisztró beltere hangulatos, sok régi patinás használati tárgy ad népies romantikát a helynek a sparhelttől a parazsas vasalókon, petróleumlámpákon, régi mérlegen, varrógépen át a különféle konyhai edényekig. A csárdaszerű épület előtt kerekeskút. A zenét jobban is meg lehetne válogatni, a rapes pop cseppet sem illik a helyhez.

Kínálnak hagyományos leveseket (babgulyást, májgaluskalevest, bográcsgulyást) pörkölteket, kalapos hagymásbabot, csülköt pékné módra, frissen sülteket a rántott velőtől a roston sülteken át a különféle töltött-rántott szeletekig, s végül hagyományos desszerteket, palacsintákat, réteseket, madártejet.

Az árak többnyire zavarba ejtően kedvezőek.

Itallap nincs, az italválaszték jócskán bővíthető lenne, nagyipari üdítőket és söröket kínálnak. A borok és tömények között akad néhány jobbacska, helyinek mondható tétel, mint például a kiskőrösi Szentpéteri pincészet Néró roséja, mely megjelenése óta a műfaj egyik legjobbja.

Hamar meg tudtunk egyezni a mosolygós, kedves felszolgáló hölggyel, hogy a pörköltekből fél adagot kapjunk, így kóstoltunk pacalból, birkából és zúzából készültet is, kissé már oxidálódott hegyes erőssel, korrekt kovászos uborkával és ropogós héjú, friss ipari kenyérrel kísérve.

Ettünk továbbá messze nem meggyőző medvehagymakrémlevest, amihez füstölt sajtos minifánkot ígér az étlap. Hogy a fánk még nem készült el, az csak a leves felszolgálásának pillanatában derült ki. Ráadásul a lében több volt a sűrítőanyag (főként krumpli), mint a medvehagyma. Nem is fogyott el, aminek okát jeleztem a felszolgálónak. Csak azért nem morgolódtam azon, hogy a számlára felkerült a tétel, mert annyira kedvezőek az árviszonyok, hogy egy fogás ide vagy oda nem sokat számított.

A szottyadt bundájú, menzaszintű sertésszűz mellé meglepően jól sikerült mézes gyöngyhagymás sült céklát adtak.

A jól elkészített tökös-mákos réteshez a szintetikus íztől nem mentes (szerencsére kis mennyiségű) meggymártás nem sokat adott hozzá, inkább mellőztem volna. A Gerbeaud (diós, ízes, csokiöntetes) palacsinta korrekt volt, élvezetes.

A pörköltek jellemzését hagytam a végére, mert alapelvem, hogy elsősorban a jót nézzük. Márpedig itt kitűnő, szemre is megnyerő pörkölteket készítenek. (Egy teljes adag ára 1590 és 2190 forint között mozog.) A szaft és a hús állaga, az ízesítés egyaránt kiváló volt mindhárom esetben. Ráadásul a marhapofával készült pacal újdonságként hatott, ettem már marhalábszárasat, császárszalonnával, csülökkel, körömmel gazdagítottat (hogy a klasszikus, velős, gombás változatokról ne szóljak), de pofásat még nem. Az asztalon Kotányi só-, bors- és chilidaráló, utóbbival még erősítettünk kicsit a remek pörkölteken.

A Tanya bisztrónak vannak számottevő erényei, kevés odafigyeléssel a hely sokkal jobbá tehető lenne.
Jelen formájában is kiváló pörköltöző.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (10)
Tanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - EgyébTanya Bisztró Dunapataj - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Waterfront Lodge Dunapataj - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.01.02-ig
Waterfront Lodge Dunapataj
40.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Senior ajánlat
Senior ajánlat
2024.06.14-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
69.228 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval