Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Magyaros fogások a pálmafák alatt

Mediterraneo Vendégfogadó EsztergomMediterraneo Vendégfogadó Esztergom a térképen

Kiváló 2020. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. október 21.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az ittjartam.hu rangsora szerint a legjobb esztergomi étterem a Csülök Csárda, bár én nem feltétlenül osztom ezt a véleményt, illetve tekintettel arra, hogy itt már amúgy is ettem korábban, a 2. legjobbnak rangsorolt éttermet kerestük fel. Az Esztergomból Párkányba átvezető Mária Valéria híd lábánál, tehát a Duna-partnál található megnyerő külsejű étterem. Nemcsak a név utal a mediterrán tájakra, hanem az épület is ilyen hangulatú, amelyet buja zöld, virágzó növényzet és pálmafák ölelik körbe. Az épület emeleti szintjén panzió is működik.

Az étterem belső, zárt tere rusztikus hangulatú, de viszonylag kicsi, két oldalról is tágas, részben üvegezett veranda, illetve terasz veszi körbe, sok asztallal, akár nagyobb társaságok számára is. Péntek este lévén élő zenével szórakoztatták a vendégeket, ami egyrészt stílusában abszolút távol állt a mi zenei ízlésünktől, másrészt túlságosan hangos is volt. Ezért jobb híján a zenészhez közelebbi teraszon lévő szabad asztalok helyett inkább a belső részben lévő, csendesebb helyet preferáltuk. Itt viszont nemigen járt a levegő, meleg és fülledt is volt.

Az étlap nem túl bő lére eresztett, kellemes hosszúságú, számomra sok szimpatikus étel szerepelt benne. A konyha színes, nemzetközi. A magyaros és a mediterrán jellegű - elsősorban olasz, görög hatásokat mutató - ételek mellett keleties, ázsiai ízvilágú és fűszerezésű fogások is felvillantak. Elég sok étel passzolt a nyári hangulathoz, a melegben inkább könnyed, nem zsíros, nem gyomrot megterhelő, idényzöldséges ételt kíván az ember. Ennek az alapvető gondolatnak azonnal ellent is mondva rendeltem egy tatár beefsteak-et (2950 Ft), mert erre már hónapok óta vágytam, de voltam már jó pár étteremben, ahol nem bíztam annyira a konyhában, hogy be merjem vállalni. A tatár hatalmas adag volt ahhoz képest, hogy előétel mennyiségre számítottam, kb. fél kilónyi pirított házi kenyérrel, mellé rengeteg friss zöldség: paradicsom, lilahagyma, paprika, kígyóuborka. Mivel a levesek közül megtetszett a vadragu leves - vaddisznó hússal (1100 Ft) - és ez is szép, kiadós mennyiség volt, csinos csuporban, sok jó állagú zöldséggel, sok hússal, finom, savanykás, tárkonyos lével, ezzel a 2 fogással a magam részéről le is tudtam a vacsorát. Igaz, előtte óvatosan az ebédet ki is hagytam. A főételek közül a cigánypecsenyét kóstoltuk meg, 2 nagy szelet, igaz, nem túl vastag hús, majd lelógott a tányérról (2290 Ft), uborkasalátával (590 Ft).
Az ételek szerintem igazán ízletesek, jól elkészítettek voltak, és árban is kedvező, legalábbis a budapesti árszínvonalhoz képest mindenképpen.
A séf határozottan jól bánt a fűszerekkel mindegyik fogásnál.
Az italok árazása is korrekt, a kis üveges Cola termékek 450 Ft-ba, 0,5 l-es Gösser korsója 650 Ft-ba kerültek. Desszertet nem bírtunk már bevállalni.
Az ételekre elég sokat kellett várni, de sok volt a vendég is.
Természetesen lehet bankkártyával is fizetni.
A mosdó nagyon szép, tiszta és elegáns.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (24)
Mediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Külső képMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Külső képMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Külső képMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Külső képMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Külső képMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Külső képMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - BelsőMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - BelsőMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - MosdóMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - MosdóMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - MosdóMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étel/italMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étel/italMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étel/italMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étel/italMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étel/italMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étel/italMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étel/italMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - BelsőMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - BelsőMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étlap/itallapMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étlap/itallapMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étlap/itallapMediterraneo Vendégfogadó Esztergom - Étlap/itallap

Mediterraneo Vendégfogadó további értékelései

2022.06.26a párjával
Átlagos
Régen többször is jártunk vacsorázni,de az elmúlt két alkalom után már többször nem fogunk menni.. Éhesen jöttünk el,mert látvány,öszzemaszatolt tányroktól nem lakunk jól..
2020.11.27a párjával
A város egyik legnépszerűbb étterme, átütőnek nem mondanám, de átlag feletti, annyi biztos. Jó volt lazac, az én ízlésemnek kicsit túlment, de legyen ez az én bajom, a fő, hogy szaftos maradt, élvezet volt enni. Hasonló színvonalon készítették el és kacsamájat is. Ezek után hideg zuhany volt a...
2019.11.11családjával
Kiváló
Már többször jártam ebben az étteremben. Először céges csapatépítő kiránduláskor , utóbb kétszer is családi ebéd alkalmával. Már a céges kiránduláson nagyon megtetszett a belső tér és a külső terasz hangulatos, tényleg a nevéhez igazodóan mediterrán jellegű kialakitása. Családomat már bátran...
Népszerű szállások a környéken
Bazilika alatti Panzió Esztergom - Felhőtlen kikapcsolódás teljes ellátással a Next étteremben!
Felhőtlen kikapcsolódás teljes ellátással a Next étteremben!
2024.12.24-ig
Bazilika alatti Panzió Esztergom
124.844 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval