Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Dunán ringatózó hajó

Nautilus Hajós Bár EsztergomNautilus Hajós Bár Esztergom a térképen

2020. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. november 29.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A bár egyedi hangulatát az adja, hogy az esztergomi Kis-Dunán lebegő állóhajóról van szó. A sétányról átvezető gyaloghídról lehet a hajóra bejutni. Szépen felújított, csinos kis hajó. Kényelmes, párnázott díványos ülőhely is van, illetve a hajó belsejében lévő pult közelében fedett helyen lévő asztalok is.
A személyzet rendkívül elfoglaltnak tűnt, még az újonnan érkező vendégek üdvözlése, köszönés sem fért bele az idejükbe. Szinte teltház volt, de csak 3 asztalnál étkeztek. De a konyha már így is csúcsra volt járatva, a végül általunk leszólított pincér lány jelezte is, hogy ételrendelést jó ideig nem tud felvenni.
Az étlapon népszerű bisztróételek találhatóak, halételekkel tarkítva: kézműves burgerek (2090-3090 Ft), pontyhalászlé (1690 Ft), pontytepertő (1590 Ft), többféle grillezett húsétel és halak, hekk, salátával, grill zöldséggel. A belsőbb részeken, a konyhához közelebb eső asztaloknál fokozott olajszag érezhető. Ha ráér az ember és kivárja, szerintem érdemes, mert elég kiadós ételeket készítenek, finoman, jól fűszerezve, a húsok sütése is jól eltalált.
Julius Meinl kávét főznek.
Az italok alapvetően a kommersz vonalon mozognak, és helyi viszonylatban átlag felett árazottak. Starorament és Hoegaardent csapolnak. A legolcsóbb bor decije 450 Ft (Kovács és Lánya kisfrancia viognier, a chardonnay-hez hasonló). A röviditalokat EU-s szabvány szerint 2 és 4 centes kiszerelésben mérik, a 4 cl-es Jagermeister 700 Ft-ba került.
Hétvégén esténként a hajó melletti partszakaszon élőzenés koncerttel szórakoztatják a vendégeket (egy duó adott elő népszerű slágereket, szerintem túlságosan hangosan), a törzsvendégek közül többen is kifejezetten emiatt jöttek el.
A hely nagy hátránya, hogy a hajón nincs mellékhelyiség, mentő megoldásként a parton lévő régi lepusztult épület (talán öltöző volt?) mosdóját lehet használni, ami minden szempontból vállalhatatlan volt.
Összességében a Nautilus mint élmény klassz, a hely adja magát, viszont ehhez több szempontból sem kapcsolódik elvárható szolgáltatási színvonal. Mindazonáltal az össz-pontszámra nem tudok 4-esnél rosszabbat adni, de azért jobbat sem. És természetesen ajánlott, mert ilyen kaliberű hely nincs másik a városban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Gyenge
Fényképek (17)
Nautilus Hajós Bár Esztergom - Külső képNautilus Hajós Bár Esztergom - Külső képNautilus Hajós Bár Esztergom - Külső képNautilus Hajós Bár Esztergom - EgyébNautilus Hajós Bár Esztergom - EgyébNautilus Hajós Bár Esztergom - EgyébNautilus Hajós Bár Esztergom - EgyébNautilus Hajós Bár Esztergom - EgyébNautilus Hajós Bár Esztergom - EgyébNautilus Hajós Bár Esztergom - EgyébNautilus Hajós Bár Esztergom - Étlap/itallapNautilus Hajós Bár Esztergom - Étlap/itallapNautilus Hajós Bár Esztergom - Étlap/itallapNautilus Hajós Bár Esztergom - Étlap/itallapNautilus Hajós Bár Esztergom - Étlap/itallapNautilus Hajós Bár Esztergom - Étel/italNautilus Hajós Bár Esztergom - Egyéb

Nautilus Hajós Bár további értékelései

2022.06.14barátokkal
Kiváló
Elég rosszakat írtak erről kis hajós étteremről, de ezt megcáfoljuk. Nagyon kedves segítőkész felszolgáló fiatalember dolgozik itt. Ahogy beléptünk rögtön hozta az étlapot és megnyugtatott ,hogy nem kell sokat várni az ételre. Fél órán belül meg is kaptuk a frissen sült keszeget . Nagyon ízletes...
2020.06.04a párjával
Kiváló
Véletlenül tévedtünk arra, szó szerint az orrunk, azaz az illatok után mentünk. Nagyon hangulatos, nem túl nagy befogadóképességű hely, a kikötő környezet nagyon sokat ad ehhez. A limonádék nagyon finomak, az ételek választéka nem nagy, nem is különleges, de finomak, jól elkészítettek. Sajnos...
2019.08.15családjával
Kiváló
Élőzenés helyet szerettünk volna, ezért választottuk ezt a helyet. Hely foglalás kicsit döcögősen ment, koktél borzalmas volt. Másikat is ki próbáltam borzalom. Ételek finomak voltak. És a helyszín az dob a mércén. Jacht kikötő, nagyon tetszett. Élőzenés vacsora nagyon jó.
Népszerű szállások a környéken
Bazilika alatti Panzió Esztergom - Esztergomi romantika félpanzióval a csillagok alatt
Esztergomi romantika félpanzióval a csillagok alatt
2024.12.24-ig
Bazilika alatti Panzió Esztergom
101.529 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval