Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Végtelen várakozás

Rókusfalvy Fogadó étterme EtyekRókusfalvy Fogadó étterme Etyek a térképen

Átlagos 2022. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 14.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Régóta szerettem volna eljutni ebbe az étterembe, amelyet évek óta a figyelemre méltó, ajánlott kategóriában találunk. A 2022. évi Dining Guide étteremkalauzban 80 ponttal a Top100-on belül kaptak helyet. Etyek csupán 26 km-re található Budapesttel és autópálya (M1), illetve főút (1) is összeköti a várossal, mégis kb. 1 órát vett igénybe háztól házig, mire kijutottam. A sváb nagyközség leginkább a borturizmusról vált híressé, A Rókusfalvy Fogadó idén éppen 20. születésnapját ünnepli, mely mára országos ismertségnek örvend.
Közvetlenül a falut átszelő főút mellett a dombon található a fogadó, elsőre nem is sikerült parkolóhelyet találni. Aztán láttam, hogy a szomszédos alsó Horváth utcában vannak parkolók, de ahhoz kellett egy plusz kanyart tenni. Az étterem saját parkolójában így sem volt hely, de kicsit visszább, a Kálvária-dombbal szemben már sikerrel jártam. Az éttermet innen lentről lépcsőn lehet megközelíteni, alatta pincesor húzódik, vagy fentről az Alcsúti útról, de itt nincs járda az út mellett. A teraszon kaptam helyet, ami sajnos nem volt sem szellős, sem árnyékos, így eléggé leizzadtam az ebéd végére. Mivel két buszos csoport is érkezett, előre jelezték, hogy hosszabb lesz a várakozási idő. Ez sajnos túlságosan is valóra vált. Később jöttek olyan vendégek is, akiket egyszerűen elküldtek a konyha "bedugulása" miatt. Azért volt fura ez a helyzet, mert az étterem nem volt tele. A 2 csoport beltérben 1-1 különteremben kapott helyet, míg a többi vendég a teraszon elszórtan, de a terasz jó 1/3-ig volt telített.
A két oldalnyi étlapon főleg klasszikus magyaros ételek, némi nemzetközi színnel, törekednek környékbeli alapanyagokat felhasználni. Az ételek árazása magas, véleményem szerint túlzott. A normál étlapot heti ajánlat egészíti ki. Levesek és desszertek ára is 3000 Ft feletti, Előételek 4000 körül, sőt felette, főételek 5-8000 Ft között. Húsok terén gyöngytyúk, marha, kacsa, sertés, süllő, lazac, vaddisznó, bébicsirke szerepel az étlapon.
Az ízelítő falatka kacsamájas krém, túlságosan folyós volt, ízben a harmónián túl intenzív (konyakos-sós), a hozzá adott 2 kis szelet bagett egyike (1-1 szelet fehér és félbarna) száraz.
A házi szőlőlének nagyon megörültem (300 Ft/dl), gyakorlatilag finom must jelleg, viszont jelentősen hígítani kellett vízzel, mert így szörpnek nagyon tömény, émelygős volt.
A gulyásleves marhapofából készült (3290 Ft), a lé jó, de nem átütő, a zöldségek túlságosan aprók és túlfőttek, a húsban vannak rágós, kövér részek is. Csipetke nincs benne. Külön hoztak mellé csípőset. Ugyanaz a házi bagett érkezett hozzá, mint a falatkához, de csak a fehér változat. A főétel helyett egy hideg előételt, kacsa pástétomot kértem. Erre rengeteget kellett várni, pedig ezt nyilván nem most dobták össze a konyhán. Vajas tésztában sült, pörkölt pisztáciákkal és erdei gombákkal (4790 Ft). Ez a fogás nagyon nem érte meg az árát. A "tészta" 1-1 réteslapot jelent a vékony téglalap formájú ételen. Az ízek nem intenzívek, a tónusok nem markánsak. Az apróra vágott gomba csomók jellegtelenek. A fogás mellé nem érkezett kenyér!
A morzsás terítőt nem takarították le.
Hallottam, hogy egy másik asztalnál panaszkodtak az ételre (miszerint a kacsacomb száraz volt), de kompenzációt nem kaptak, együttérzést sem igazán.
A fogyasztást +12% szervizdíj terheli. Az egyik pincér kedves volt, ő szabadkozott a vendégeknek a hosszú várakozás miatt, és a családokkal várakozó gyerekekkel is kedves volt. Gyerekekkel nem ajánlom a helyet, mert nincs játszósarok, szóval nekik ez itt halálosan unalmas lehet. Csak 1 db női toilett van, mosdó, WC egyben, ami egyúttal a mozgássérült illemhely is.
A bor- és pezsgő kínálat gerincét természetesen a Rókusfalvy Birtok adja, de vannak további etyeki és azon túli boraik az itallapon. A legolcsóbb bor decije 950 Ft (Pinot Noir rozé, ill. Fresküvé). Az Etyeki Sörmanufaktúra kézműves söreit kínálják, pilzeni, belga búza és porter (1490/1690 Ft).
Összességében nekem nagy csalódás és nem egy Top100-as kategóriás étterem-élmény. Sajnálom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (26)
Rókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - Külső képRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - Étel/italRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - Étel/italRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - Étel/ital

Rókusfalvy Fogadó étterme további értékelései

2023.01.25családjával
Kiváló
Az Etyeki pincefesztivál ötletgazdája és főszervezője Rókusfalvy Pál kommunikációs szakember és műsorvezető volt, aki nem sokkal később pincészetet alapított, majd 2002-ben fogadót is nyitott, mindkettő sikerrel működik azóta is. A Gault Millau kalauzban a Rókusfalvy fogadó hamar elérte a 11-12...
2022.03.07egyedül
Kiváló
Elég körülményes most a fogadóig eljutni, az egész Etyeket túrják-fúrják, de talán az ország összes útját, faluját, várát, mindenét lóhalálban kampányépítik mindenféle nemzetiségű munkások, ez is egy ilyen környék... de megéri keresztülvergődni ezért a falun! A Rókusfalvy Fogadó egy minőségi...
2019.12.08barátokkal
Kiváló
A Rókusfalvi fogadó kedvenc etyeki helyem. Nemcsak azért mert kedvelem a pincészet borait, hanem azért is, mert épp azt az irányzatot követik a gasztronómiában, amit a legjobban értékelek és követendőnek tartok, a magyar kulinária, a magyar hagyományok minőségelvű megújulását. Az étlap példásan...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Abacus Herceghalom - Édes kényeztetés
Édes kényeztetés
2024.12.21-ig
Hotel Abacus Herceghalom
114.980 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval