Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Továbbra is pazar

Rókusfalvy Fogadó étterme EtyekRókusfalvy Fogadó étterme Etyek a térképen

Kiváló 2022. áprilisban, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. január 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Etyeki pincefesztivál ötletgazdája és főszervezője Rókusfalvy Pál kommunikációs szakember és műsorvezető volt, aki nem sokkal később pincészetet alapított, majd 2002-ben fogadót is nyitott, mindkettő sikerrel működik azóta is.
A Gault Millau kalauzban a Rókusfalvy fogadó hamar elérte a 11-12 pontos éttermeknek járó Like minősítést, ami az országos élbolyba való bekerülést jelentette. A 2018-ban megszűnt kalauz sárga levonói most is ott díszelegnek az étterem bejáratánál.
Honlapjukon az egyszerűség, minőség és frissesség erényeit emelik ki, amire minden okuk megvan. A lokalitást is nyugodtan odasorolhatjuk, hiszen nemcsak a borok között képviselteti magát Etyek, hanem a sörök között is, az Etyeki Sörmanufaktúra remek főzeteit kínálják, a töményválasztékban feltűnik az Etyeki Czimeres pálinkaház, az általunk megrendelt sült kecskesajtot is egy etyeki manufaktúra készíti.
Lenyűgöző a hiteles, rusztikus, pazarul berendezett beltér, mely ideáltipikusan közvetíti azt a hangulatot, amiről Harangozó Imre etnográfus oly ékesszólóan beszélt több ízben is a Hagyaték című tévéműsorban. Amikor a térben mindennek szerves helye, s nem ritkán szakrális funkciója van. Az étterembe belépve az embert a hazaérkezés-élmény keríti hatalmába, itt valóban feloldódhatunk pár órára a környezet harmóniájában.
A csodás beltér mellett az étterem pályázhatna a Budapest és környékének legszebb kerthelysége címre is. Mindez csak a külcsín. Itt, amint az említett szakmai elismerésekből sejthető, a belbecs is figyelemre méltó.
Az étlap bizalomgerjesztően rövid, de alapanyagokban változatos. A heti öt tételes ajánlat mellett kínálnak három előételt, két levest, hat főételt és három desszertet. Az alapirány a progresszív magyar konyha az eredeti ízharmóniák megőrzése mellett, ezt színesítik néhány népszerű nemzetközi fogással. Az étlapon jól megfér a marhapofagulyás, a pirított tarhonyával kínált kacsazúzapörkölt, vagy a káposztás tésztás kacsacomb a gránátalmás tabulé-val körített lazaccal vagy a shakshukával, a Rákóczi túrós az epres citrom-tarte-tal.
A séf Fülöp Zoltán, aki olyan ikonikus éttermekben dolgozott korábban, mint a Bock Bisztró, a 21, a Pest-Buda, a Spíler, a Pierrot, a Kazinczy utcai Fat Mama és a Haris Park Bobo.
Fogadófalatként kiváló minőségű kenyeret kaptunk jó ízű csirkepástétommal. Remek kezdés. (Még remekebb csak az lett volna, ha borainkat nem kaptuk az amuse bouche elfogyasztása után.)
Rendeltünk jól sikerült, vibráló kókusztejes, korianderes thai garnélalevest, almakompóttal, zöldalmás dresszinggel feldobott római salátával társított sült kecskesajtot, mely szintén megelégedésünkre szolgált, akárcsak a szarvasgombás pecorinoval töltött rántott csirke, amit szarvasgombás burgonyapürével körítettek.
A panko morzsában sült csirke ízre, állagra egyaránt kifogástalan volt, szaftos, szépen formázott. Ami a tölteléket illeti, egy semlegesebb ízű sajt jobb hordozó lett volna a szarvasgomba számára, mint a domináns és karakteres pecorino. A krumplipüré olyan köret, amibe sok jó étterem megbotlik, itt remek volt mind ízesítésre, mind textúrára, a szarvasgombás karaktert pedig nem valamilyen aromával megnyomott termék adta, hanem valódi szarvasgomba. Desszertképpen aranygaluskát választottunk, amit egy fokkal édesebbnek találtunk az optimálisnál, de így is ízlett, mind a selymes mártás, mind pedig a könnyed galuska.
Következtetésünk egyértelmű: a Rókusfalvy fogadó továbbra is az országos élvonalhoz tartozik, biztos tipp az Etyekre látogatóknak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (32)
Rókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - EgyébRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - Külső képRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - BelsőRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - Étel/italRókusfalvy Fogadó étterme Etyek - Étel/ital

Rókusfalvy Fogadó étterme további értékelései

2022.08.14egyedül
Átlagos
Régóta szerettem volna eljutni ebbe az étterembe, amelyet évek óta a figyelemre méltó, ajánlott kategóriában találunk. A 2022. évi Dining Guide étteremkalauzban 80 ponttal a Top100-on belül kaptak helyet. Etyek csupán 26 km-re található Budapesttel és autópálya (M1), illetve főút (1) is összeköti...
2022.03.07egyedül
Kiváló
Elég körülményes most a fogadóig eljutni, az egész Etyeket túrják-fúrják, de talán az ország összes útját, faluját, várát, mindenét lóhalálban kampányépítik mindenféle nemzetiségű munkások, ez is egy ilyen környék... de megéri keresztülvergődni ezért a falun! A Rókusfalvy Fogadó egy minőségi...
2019.12.08barátokkal
Kiváló
A Rókusfalvi fogadó kedvenc etyeki helyem. Nemcsak azért mert kedvelem a pincészet borait, hanem azért is, mert épp azt az irányzatot követik a gasztronómiában, amit a legjobban értékelek és követendőnek tartok, a magyar kulinária, a magyar hagyományok minőségelvű megújulását. Az étlap példásan...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Abacus Herceghalom - Tavaszi wellness akció
Tavaszi wellness akció
2024.05.31-ig
Hotel Abacus Herceghalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Tavaszi kedvezményes ajánlat
Tavaszi kedvezményes ajánlat
2024.06.15-ig
Hotel Visegrád
96.048 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval