2025. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2025. október 3.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Lajosmizsétől 6 km-re északra található Felsőlajos leghíresebb nevezetessége lett ez a kis magán állatkert, akik Abonyból költöztek át ide pár éve a Benei-dűlőre. A kb. 1000 lakosú falunak elég nagy fogalmat és országos ismertséget generáltak, az biztos! Először még elfogadható, de egy szakaszon túl már nagyon romlik a földút minősége, ami a bejáratig vezet. Végig ki van táblázva, de a google térkép is jól mutatja az útvonalat. A bejárat előtt ingyenes parkoló van. Az állatkert alapítója Tóth Tibor, aki saját erőből, forrásból és elhatározásból, és legfőképpen az állatok szeretete miatt teremtette meg ezt a kis paradicsomot sok év alatt. Gyakorlatilag a belépőkből, adományokból és az állatok jelképes örökbefogadói díjaiból tudják magukat fenntartani.
A felnőtt belépő 4750 Ft, mellé még vettem zoo csemegét a patás állatok etetéséhez (elfogyott).
A 20 hektáros árnyas, parkos, az állatok tágas, árnyas, lakájos kifutókban vannak. Érdekesség, hogy oroszlánból és tigrisből több fajta is van a parkban, illetve korábban már kölykök is születtek náluk.
A teljesség igénye nélkül szurikáta, teve, zebra, alpaka, láma, gyűrűsfarkú maki, ormányos medve, póni, szamár, páva és sok kecske is van a parkban. Jó kis program minden korosztálynak!
Magán Zoo további értékelései
2024.03.20családjával
![]()
Távol a városi zajoktól, csendes, az állatok szépek, jól vannak tartva, nem túl nagy, de jól körbe lehet nézni, kellemes kikapcsolódás, általában nincs nagy tömeg. Ez nagyon tetszett benne. Az állatkert területén van büfé is, nagy adagokat adnak, és finom is.
2021.09.10a párjával
![]()
Nagy kedvencünk ez a családi tulajdonú állatkert (ami korábban Abonyban volt), Tibor és családja évtizedek óta működteti sikerrel és nagy küzdelmek árán ezt a kis magán állatkertet, ami végre olyan helyre talált Felsőlajoson, ami méltó hozzá. Az évek során gyönyörűen kiépült - és épül, fejlődik...
2020.03.24családjával
![]()
Én már a családommal, sőt most már a rokonokkal is, ide járok az állatkertbe. Nagyon barátságos, szép hely. Szeretjük az állatokat és az állatok közelsége megnyugtató. Látszik, hogy törődnek velük és emberhez vannak szokva az állatok. Mindenkinek van kedvence, nekem a kis Csoki Csacsi, nagyon...
35.934 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
44.805 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval