Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Óóó Afrika ... avagy csodálatos Bambara!

Bambara Hotel FelsőtárkányBambara Hotel Felsőtárkány a térképen

Kiváló 2016. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 3.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Férjemtől karácsonyi ajándékként kaptam ezt a szenzációs hétvégét. Örömömben el is pityeredtem ,mert az évekkel ezelőtti pihenésünkből a Mesés Shiraz Hotel****superior testvérszállodából kiindulva, csak csupa szépre ,jóra stílusra ,finomságra,kényelemre,vendégszeretetre számíthattunk.
Nem csalódtunk!

Felsőtárkányban,Eger mellett, Nyugat-Afrika letisztult világába csöppentünk Minimum 4*-os eleganciával.
Korai érkezést kértünk, amit korrekten - szoba elfoglalása csak délután 3-tól, de az is kész lett 13 órára (!!!)felár fizetés nélkül- wellness használattal vehettünk igénybe.
A recepciós kedvesen intézte a fürdőköpenyeket és minden gond nélkül az öltözőben átvettük a fürdőruhát.
Csodák vártak ránk!:-)

A Bambara Spa-ban egy Dogon törzsi faluba repültünk .
Élményzuhany ,bőrünkön a trópusi eső érzetével,sókunyhóban mintha hó ill. zúzmara rakódott volna a rőzsékre, felüdülés minden volt minden levegővétel.
Az infrakunyhó hatalmas ilyenben még nem volt részünk, uszadékfákkal ,szintén uszadékfából készült a finn szauna ahol a szauna-szeánszokban volt részünk,nagyon kedves hozzáértő szauna mester közvetítésében.
Herbáriumkunyhóban gyógynövények aromájában pihentünk. A félkör alakú fali méhkaptárban csend szobában a "lélek oázisában" relaxáltunk halk zenére. Nekem az anyaméh jutott eszembe a fekete helység puha szőnyege ,illetve puha oldalfaláról a kellemes meleg ottléttől, ellazult állapottól.
A barlangfürdő élményöbleiből nagyon nem akaródzott kijönni,vízsugarak,fényjátékok az egyik üregben pezsgő matracon pihentünk, felnézve a barlang üregéből mintha a csillagos eget láttuk volna kis lámpák világították be az "eget " aminek változott a fénye,ez volt az egyik kedvencem! :-)

A beltéren kör alakú pihenőágyak isteni lazítást biztosítottak az üvegen keresztül a Bükk fáiban gyönyörködhettünk .
Az élménymedence családok pihenésére szolgál minden korosztálynak, sodrófolyosóval,buzgárokkal a kellemes meleg vizén meglepődtünk, mert sajnos sokszor kellemetlenül hidegnek találjuk a wellnessben az élménymedencék vizét. Gyerekmedencében víziló, elefánt vízköpő teszi az élményt a gyerkőcöknek felejthetetlenné.

A kültéren Mali Beach 3 szintes élménymedencével ,jakuzzival az erdő "közepén".
Napozóágyak körben,fára felfüggesztett rattan tojásdad pihenőszékek, a látvány is és az élmény is szenzációs.
Imádtam benne ülni.

A felső szinten felnőtt pihenőre leltünk ami szuper ötlet gyerekzsivajtól mentes közeg,Száhel wellness nevet kapta. Itt is az ősfákra lehet látni az üvegfallal körbevett pihenőszobából ,ahol minden csendet ,nyugalmat szolgálja ezt ajtóra is kifüggesztették . Délután szamovárból teakínálás,sütemény, egész nap gyümölcs volt kitéve. Az alsó szinten is Narancsvirágvizes friss gyümölcsöt kóstolhattunk és délutáni tea az élménymedencék szintjén. Száhel Wellness szaunája üvegfalú,mellette egy jakuzzi /nem épített/ Általában ketten ültünk benne -jellemzően sehol nem voltak sokan ,mert a nagy tér és a sok pihenőhelyszín miatt nincs tömeg érzet - rögtön érkezett a wellness-es hölgy a finom kókuszolajával ,és kérésünkre tett a vízbe. Itt különböző kényeztető arc-és testkezeléseket lehet igénybe venni.

Az igény szerint összenyitható prémium kategóriás szobát ahogy elfoglaltuk, már a folyosón láttuk ,hogy a pazar letisztult stílus folytatása. A padlószőnyeg a sivatag hullámzó homokját idézi folyosón ,szobában egyaránt. Masszázskád ,hófehér Bambara logós törölközök ,lepedő ,ágynemű szintén. A kilátás az erdőre és a gyerekparadicsomra a Bükki Rejtélyparkra és a Majombirodalomra. Az itt épített labirintusba mi is bementünk férjemmel én már hangosan kacagtam amikor többszöri kóválygás után is ugyanott kötöttünk ki!

A San Toro étteremben az étkezés a nap fénypontja volt a kis kínáló kanalas előétel falatkáktól a gyerekmenün keresztül minden földi jót találtunk Ínyencek révén fekete kagyló és rák is volt örömünkre. Este a vacsoránál a gyerekeket Bizsu a kabalaállat ,szurikáta jelmezébe bújt animátorok szórakoztatták,táncoltak meséltek nekik, zene szólt a legkisebbeknek is. Reggelinél a finomságok sora pezsgővel bővült.
A folyosóról a szobákat közelítve üvegfallal körben az átriumos szurikáta udvarba lehetett látni ,egyszerűen imádtam az etetésüket nézni.
A kedvesség minden felszolgáló ,pincér az egész személyzet részéről alap "szolgáltatás" volt. Az egyenruhájuk a sivatag színeiben logójával ,egyszerűségével nagyon elnyerte tetszésünket.
Sajnos hamar eltelt ez a három nap de a 11 órás szobaelhagyást egy déli -szintén térítésmenetes - Wellness használattal meghosszabbítottuk .Így kicsit kevésbé fájt a szívünk ,hogy haza kellett indulni! Bízom benne,hogy nyári időszakban is élvezhetjük egyszer a Bambara Hotel****superior vendégszeretetét! :-)
Családoknak, gyerekeknek,pároknak egy igazi szuper kikapcsolódás csak egyetlen probléma amit meg kell jegyezzek,hogy az ára sajnos kissé borsos...
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:Kiváló
Fényképek (2)
Bambara Hotel Felsőtárkány - BelsőBambara Hotel Felsőtárkány - Szobák

Bambara Hotel további értékelései

2023.10.24a párjával
Ahogy a címben is utaltam rá. Nem tökéletes,mint régen. Egészen jó. Iszonyatos zsivaj. A csendes wellnessbe csak sok lépcsőn lehet feljutni,lift nincs. Sajnos mi egészségügyi problémák miatt nem tudtuk megközelíteni, A külső medence viszont fantasztikus volt. Bentről menekültünk....
2023.10.04a párjával
Kiváló
Nagyon szép környezetben van. Kényelmes, tiszta szoba. Kedves, segítőkész személyzet. Az étteremben az ételek fantasztikusan finomak és óriási a választék.
2022.09.14a párjával
Kiváló
A hotel hangulata különleges. A személyzet segítőkész, kedves, mosolygós. A szoba tiszta, kényelmes. Az ételek különlegesek és bőségesek. A kinti és benti medencék pihenésre kiválóan alkalmasak. A wellness részlegnél mindenki megtalálja a kedvére valót. Naponta többször szauna szeánsz van....
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Mátyus Udvarház Kengyel Fogadó Eger - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2025.12.22-ig
Mátyus Udvarház Kengyel Fogadó Eger
22.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval