Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kis heverészés Isten tenyerén

Kéz-kilátó FelsőtoldKéz-kilátó Felsőtold a térképen

Érdekes 2023. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. április 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Bonyolult az élet. Valahogy nincs ez igazán jól kitalálva. Azt mondják a térképek, hogy menjünk Hollókő felől, a vár előtti/alatti parkolókban le lehet tenni a kocsit, és onnan gyalog. Hát lehet, az én véleményem szerint így brutálisan messze van. Szépen ki van festve a kék jelzés, nincs azzal semmi gond, de értelmetlenül sok hegyre fel, meg hegyről le van addig, amíg eljutunk odáig. Az un. kilátó nem igazán van a csúcson, pár hegytetőn átbotladozik az ember, aztán végén van ez a völgyre néző különlegesség. Tényleg jópofa, nagyszerű építmény a maga nemében. És nem csúnya a környék. De amikor rájössz, hogy órákat gyalogoltál, a kilátó alatt 1-200 méterre meg házak vannak, autóutakkal, akkor azért mégis eltöprengsz, hogy nem biztos, hogy végig kell ezt az egészet ezért csinálni. Sokkal rövidebb útja is van annak Felsőtold felől, a Farkaskútvölgy felől, de nincs mit tenni, autó a hollókői várnál, kezdődik a bukdácsolás visszafelé. Láttam rutinosabbakat, egyszerűen csak leereszkedtek a domboldalon és már el is értek valami utat. Ja, hát igen... ha 20-30 éves lennék, talán semmi problémám nem lenne ezzel, egyszer élünk, túra van, hegyre fel! De így egy kicsit már más a helyzet. Egyébként nem bántam meg, hogy elmentem, megnéztem ezt a helyet, annyira kuriózum, hogy már mindenkinek el kellett volna látgatnia ide!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (13)
Kéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - Külső képKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - Külső képKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - EgyébKéz-kilátó Felsőtold - Egyéb

Kéz-kilátó további értékelései

2023.09.22a párjával
Kihagyhatatlan
érezheti magát, ki felkapaszkodik a fesőtoldi Kéz Kilátóra. Csúszós és nagyon szuszogtatós az út, egyáltalán nem könnyű, de roppant érdekes a látvány és a kivitel. Mindenkit lenyűgöz az alkotás és a kilátás.
Népszerű szállások a környéken
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák
183.981 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.20-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
60.435 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
72.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval