2022. júniusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2022. június 17.Ajánlom a helyet másoknak is!
Azt hiszem, mondhatjuk, hogy egyedülálló látnivaló a kőfejtő. Az elmúlt évtizedben sikerült a fejlesztésekkel olyan helyszínné varázsolni, ami nem csak látványos, de érdekesen informatív is. Köszönhető ez egyrészt a tanösvénynek, ahol például 2 kilátópontról lehet nézelődni a Fertő-tó és Sopron irányába a környékben, ráadásul útközben nem csak sima ismeretető-, de QR kóddal ellátott táblák is vannak.
Ott van még a témaparknak, ahol sokmindent megtudhatunk a mészkőbarlang kialakulásáról, illetve a témapark után bejárhatjuk a kőfejtő többi részét, és bekukkanthatunk a híres barlangszínházba is.
A témaparkban nem csak olyan kiállított tárgyakat találunk, mint az óriáscápa állakpocs, hanem minden órában félkor és egészkor egy tizenpárperces filmet is megnézhetünk, amiből rengeteget megtudhatunk arról, hogy hogyan alakult ki a mészkőbarlang, mikor kezdték fejteni a követ, vagy hogy a környékbeli városokban és településeken melyik épületeknél használták fel építőanyagként.
Néhány szárazabb infó: a belépő 1800 Ft felnőttek részére, a bejárat előtt van parkoló, illetve egy nagyobb büfé, a létesítményen belül pedig több mosdó is található.
Számomra egy élmény volt, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom.
Fényképek (14)
Még több kép (4 db)
Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház további értékelései
2023.08.24a párjával
![]()
Számunkra különleges volt nagyon nem voltunk még hasonló helyen. A tetején végig sétálva elénk tárult a környék szépsége. Érdekes volt felülről látni a kőfejtőt. Az egyik oldalán két távcsővel pedig megfigyelhettük a Fertő tó környékét is. Utána le lehetett menni a belsejébe ami nagyon egyedi....
2022.08.18gyerekekkel
![]()
Egy nem mindennapi látnivaló, amelyet sikerült úgy felújítani, hogy látványossága mellett és érdekes is tudjon lenni. A tetejéről csodálatos a kilátás, a barlangszínházban pedig a többféle kiállítás teszi érdekessé.
2021.07.16a párjával
![]()
Meglep, hogy én vagyok ezen a helyen az első értékelő, hiszen ez a környék kiemelt nevezetessége. Biztosan voltak itt sokan mások is. Regényes hely. Filmekben szerepelt többször, ki ne emlékezne rá, még az is, aki itt sem volt, meg hát úgy véli a köztudat, hogy a sopronkőhidai börtön...
54.800 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
82.800 Ft / 2 fő / 2 éjtől bőv. félpanzióval