Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Barátaim, a rókák

Gyöngyösi Állatkert GyöngyösGyöngyösi Állatkert Gyöngyös a térképen

Érdekes 2018. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A vidéki állatkertek közül is a kisebbek közé tartozik, Gyöngyös külső részén található, a Gyöngyösoroszi elágazónál. A bejárat előtt közvetlenül ingyenes parkolási lehettőség. A felnőtt belépő 1500 Ft-ba került.
Jelenleg 92 állatfaj él a kertben.
A legújabb lakók a madagaszkári gyűrűsfarki makik, ők ottjártunkkor egy csomóban hűsöltek az árnyékban.
Vannak hazai vadon élő állatok, pl. személyes kedvencem, a róka, melyek közül az egyik nagyon szelíd, emberhez szokott. A nyári fullasztó hőség ellenére nem minden állat lustálkodott az árnyékban, bár a nagyragadozók, a tigrisek (2 db) és az oroszlánok (3 db) ezt tették. Az egyik hiúz viszont igen aktív volt. Hiúzokból nemcsak európait, hanem kanadait is tartanak.
A rágcsálók közül a mókusok különösen mozgékonyak voltak, ügyesen másztak fel a kerítésrácsra.
A kis hüllőház egyből a bejáratnál található, nekem úgy tűnt, hogy itt eléggé be voltak zsúfolva egy helyre az állatok, így kevésbé volt látványos és komfortos. Szintén itt található a ház mellett egy kis játszótér.
A zöld leguánok hatalmas termetűek és a hím nagyon harcias volt.
Van néhány hintaágy kihelyezve, de úgy vannak kialakítva, hogy ne lehessen rajtuk hintázni. Ez esetben nem értem, miért nem fix padokat tettek ki?
Az egyik kengurunak kis kölyke van, aki folyamatosan a mamája mellett ugrál.
A szarvasok, őzek között is több gidát láttunk.
Több patást meg lehetett simogatni, a lovakat, lámát, kecskéket, sőt, még a zebrát is, elég szelídek, békések itt az állatok. Egyébként a büfében lehet venni zoo-csemegét a számukra.
Utólag olvastam, hogy a büfében a belépő árából 100 Ft lefogyasztható, hát, ezt ott nekünk nem mondta senki, de a 100 Ft-on nem múlik a boldogságunk, vegyük úgy, hogy több jut az állatok gondozására.
Az állatkert hátsó részén valamilyen munkálatok zajlanak, valószínűleg bővítenek, szerintem ez jó gondolat, mert a mostani terület eléggé zsúfolt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (16)
Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös - Gyöngyösi Állatkert Gyöngyös -

Gyöngyösi Állatkert további értékelései

2023.09.22gyerekekkel
Érdekes
Aranyos, kicsi állatkert Gyöngyösön. Azt hittük nagyobb lesz, de végülis láthattunk pár állatot, lehet némelyiket ettetni, ez mindig élmény a gyerekeknek. Büféjükben elég sok választék van, ez külön pozítivum. Nagyon segítőkészek, a parkolást illetően is.
2022.08.21gyerekekkel
Átlagos
Idei nyaralásunk egyik megállója a Gyöngyösi Állatkert volt. Kisgyerekekkel érkeztünk, a jegyek megvétele után el is indultunk körbenézni. Nekem picit rossz érzésem volt végig a sétánk közben az állatok ketrecei miatt. Olyan kis zárt területeken voltak némely állatok, hogy ebbe így rossz volt...
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.01-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval