Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Amennyire vártam, akkorát csalódtam

Bori Mami GyöngyösBori Mami Gyöngyös a térképen

Gyenge 2017. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. január 23.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Már nagyon régen vártam, hogy kipróbálhassam ezt az éttermet, izgatottan léptem be az ajtón. A hely nagyon szép, trendi, ezt tudtam. A teríték igényes, bár ezen a szinten már alap lenne a textilszalvéta.
A pincér kedves, szinte már túlságosan is. Mikor az ételeket szolgálták fel, többen sürögteg-forogtak körülöttünk, szinte minden asztaltársamra jutott egy-egy pincér. Viszont engem flusztrált, hogy az egyik hölgy szinte az arcomba bámult, mikor ettem, ráadásul közben látványosan unatkozva "állva hintázott".
Az árak, az ételek: előre tanulmányoztam az étlapot, nem ért meglepetés. Ezek után valami különleges ízorgiát vártam. A marhahúsleves éppen, hogy csak meleg volt, aminek én személy szerint örültem. A barátaim viszont vágytak volna az igazán forró levesre, ahogyan azt megszokták. Csalódtak. Az íz teljesen átlagos volt, kissé vastag tésztával (ezt imádtam), répametélttel (ezt a nevet én adtam neki), puha, de nem túl ízletes marhahússal (a barátnőmé állítólag rágós volt, én ezt nem tapasztaltam).
A főétel kacsamell volt, amiél egy világ tört össze bennem. Gondoltam, hogy a szokásos "kis adag lesz nagy tányéron", de ez így volt rendjén. Utálom telezabálni magam, nem is illik. De a kacsa??? A kacsa rágós volt, rosera sütve anélkül, hogy kértem volna. A bőre pedig puha, rágós. Ezért a séf a Konyhafőnökben már az első napon hazaküldte volna a szakácsot. A polenta...az polenta volt, semmi extra. A mártás birsalma, de nyoma sem volt fényes, csillogó mártásnak, csak egy átlagos szósz, amit a kisfiamnak készítettem kisbaba korában. Az a barna izé (valami lé) pedig, amivel díszítették a tányért, borzalmas ízű, szerintem nem illett a tányérra. Olyan "tegyünk még rá valamit, hogy jobban mutasson" érzésem volt ezzel kapcsolatban.
A desszert: sajttorta. Ennél a barátnőm sokkal finomabbat készít, túl tömény volt és sűrű. A sóskaramell mártás viszont isteni volt!
A többiek nevében nem szeretnék nyilatkozni, de egyöntetűen hidegnek találták az ételeket, s nem túl ízesnek.
Ezek után már csak a számlát vártuk. Nagyon sokat fizettünk, de előre fel voltunk rá készülve. Azonban ezek az ételek egyáltalán nem értek ennyit! Gyönyörű tálalással egy silány ízesítésű ételt kaptam. Nagyon sajnálom, és nagyot csalódtam.
Mióta megkedveltem a Konyhafőnök című műsort, ilyen helyre vágytam, kíváncsi voltam, hogy tényleg annyival finomabb is lehet az étel az átlagosnál, a megszokottnál. Egyenlőre a válaszom nem: édesanyám kacsamellével nem vehetik fel a versenyt. (De bízom benne, hogy a következő helyen fog még meglepetés érni. Ez egy másik étterem lesz [moderálva - a szerk.] bízom Sárközi Ákosban.)
Jó étvágyat, és kellemes időtöltést mindenkinek, aki ellátogat a Bori Mamiba! Remélem Ti/Önök nem fognak csalódottan távozni!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló

Bori Mami további értékelései

2024.03.10a párjával
Gyenge
A rendelt étel mátrai borzaska megsem közelítette a gasztronómiában elvárt minőséget. A felszolgát étel sima párizsi szelet juturó morzsával megszórva. Más vendégláto helyeken fogyasztott ételeken fokhagymás tejföl és sajt szerepelt. A köret mennyisége és állaga (burgonya püré) kritikán aluli. Az...
2022.04.13egyedül
Szörnyű
Nem szokásom sem urizálni, sem pedig flancolni, de a múlt héten, amikor olyan hideg volt, és sétáltam a városban, úgy gondoltam: Ennyit megengedhetek magamnak, beülök a nagy hidegben egy jó pohár borra, és megvacsorázok. Nos: megbántam! Az úriasnak tűnő helyen, az orrát fennhordó pincér olyan...
2022.03.28a párjával
Szörnyű
Sokat hallottunk már róla, gondoltuk, mi is kipróbáljuk. Oda sétáltunk a párommal, és a kutyával, aztán vihettük haza a kis kedvencünket, ha be akartunk ülni!:( De mi visszamentünk, hogy kipróbáljuk. Kár volt! Leadtuk az étlapról a rendelést, több, mint egy órát vártunk arra, amit rendeletünk....
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2024.09.02-ig
Avar Hotel Mátrafüred
60.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
146.150 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval