Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Másodszor is olasz befutó

Il Caminetto Pizzeria & Ristorante GyöngyösIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös a térképen

2020. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. augusztus 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Eredetileg nem ide indultunk enni, hanem a szomszédos steak-es étterembe, de hasonlóan a tavalyi évhez, ott sajnos ismét zárt kapukat találtunk, úgy tűnik, a tulajdonosok rendre akkor mennek nyári szabadságra, amikor mi szoktunk a Mátrában járni, évente egyszer, pár napra.
Ez a pizzéria és olasz étterem csupán pár méterre található, nem volt kedvünk a hőségben tovább kóvályogni az egyébiránt meglehetősen kihalt gyöngyösi belvárosban, így ide tértünk be. Kicsit zegzugos, a beltér elég szűkös és kicsit félhomályos, de a kellemes üveges teraszra irányítottak minket egy ablak melletti asztalhoz. Légkondi nem volt. Koronavírus ide-vagy-oda, itt olyan közel voltak egymáshoz a szomszédos asztalok, hogy a székek teljesen összeértek egymással.
Bár az olasz névválasztás és a hatalmas piros betűs "PIZZERIA" felirat alapján egy vérbeli pizzériára számítottunk, én a magam részéről örömmel tapasztaltam, hogy pizzán és olasz tésztán kívül bőven található más is az étlapon.
Az árfekvés barátságos, az ételek többségéből kis adag is kérhető (70%-os áron). Levesek árai 1000 Ft környékén, főételek jellemzően 2000-2500 Ft körül.
Amiket ettünk: vadraguleves á la Caminetto (1190 Ft), kis adag húsleves tortellinivel (525 Ft), fish & chips tőkehalból (2250 Ft). A vadraguleves kitűnő volt, tartalmas, savanykás, tökéletes állagú és ízű húsokkal. A másik leves feledhető, vegetás-sós alaplé, benne pár nem jól készült tortellini táska, értsd, szélein túlfőtt, foszladozásnak induló, középen a tölteléknél viszont kicsit kemény. Fisch & chips nagy adag, ez is finom volt, a steakburgonya sem mirelit, korrekt a hal, viszont a rukkola fonnyadtan kornyadozó, nem friss.
A 2 fiatal pincérlány igyekvő, de amatőr, kissé feledékenyek és nincsenek egymással jól összehangolva (pl. felvették-e már a rendelést, fizettek-e már, elfelejtették a plusz citromot, amit kértem....)
A levendulaszörp kissé édes és tömény volt az én ízlésemnek (400 Ft).
Összességében nem rossz hely, de egyáltalán nem kiemelkedő, megajánlok egy gyenge 4-est.
Megnéztük a pincehelyiséget is, ami hangulatos volt, már annak, aki szereti a sötét pincehelyiséget, én mondjuk igen, és egy nagyon szűk csigalépcsőn lehet lejutni.
Kártyás fizetés van, kötelező szervizdíj nincs.
Ahogy láttam, a vendégek többsége pizzát evett, az adagokkal a többség nem tudott megbirkózni, de készségesen elcsomagolták a maradékot.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (20)
Il Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - BelsőIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - BelsőIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étel/italIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - MosdóIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - EgyébIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - BelsőIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - BelsőIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Külső képIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Külső képIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Külső képIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallapIl Caminetto Pizzeria & Ristorante Gyöngyös - Étlap/itallap

Il Caminetto Pizzeria & Ristorante további értékelései

2016.08.02gyerekekkel
A pizzáik szerintem nagyon finomak, a tészták viszont már nem annyira. A kiszolgálás nem valami kedves. Az asztalunk már többször is előfordult, hogy koszos volt. A parkolás valóban szörnyű, de erről szerintem nem ők tehetnek.Érkezéskor és távozáskor nem mindig köszönnek vissza. Bár rajtunk kívül...
2016.04.09gyerekekkel
Átlagos
Januárban jártunk itt pizzázni. A hely egy pár évtized alatt semmit sem változott. Kopott bútorok, piszkos kopott abroszok, kellemetlen modorú pincér. Valaha itt volt a legfinomabb pizza a városban (bár akkor túl sok konkurenciája még nem is volt), mára azonban már van azért finomabb versenytárs...
2014.07.08családjával
Ma a gyöngyösi állatkertben jártunk kis oroszlán simogatáson, megéheztünk és a neten a Caminetto volt az egyik találat Gyöngyösön. Betértünk, bár kissé nehezen találtuk meg. Az ételek tökéletesen hozták amit vártunk, bár sok helyen pizzáztunk már és volt köztük néhány magasabban árazott hely is,...
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.09.02-ig
Avar Hotel Mátrafüred
70.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval