Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hazánk legmagasabban fekvő tava

Sástó GyöngyösSástó Gyöngyös a térképen

Kihagyhatatlan 2022. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Sástó leginkább arról híres, hogy ez hazánk legmagasabban fekvő tava, 507 méteres tengerszint feletti magasságban. Gyöngyösről a 24-es úton észak felé haladva Mátrafüred után érünk ide, még az Oxygen Adrenalin Park előtt kell letérni balra.
Fürdeni nem szabad benne, de csónakázótóként és horgásztóként ismert. Első alkalommal kb. 25 évvel ezelőtt jártam itt, azóta az elmúlt 10-12 évben pedig szinte éves gyakorisággal megfordulok itt nyaranta. Még sosem láttam ilyen alacsonynak a vízállást, mint az idei nyáron és ez nagyon szomorú. Az alacsony vízállás miatt nem lehetett csónakázni. Remélem, ez csak egy átmeneti állapot, és a természet örök körforgása pozitív irányt vesz. Ha a jövő évben több csapadék lesz, ez a tó is normalizálódni fog, ebben nagyon bízom. A tóban és környékén sok kacsa él, most is tucatnyit láttunk belőlük.
A tó közepén van egy sziget, ahová kis hídon lehet bejutni, illetve egy másik híd vezet tovább a Sástói kilátó felé. A kilátót meg lehet közelíteni a tó körbejárásával az erdei úton is.
A tóparton nincs autós forgalom, csak egy kellemes gyalogos sétány. A tó mellett a Sástó Kemping és wellness hotel található, büfé, idén kürtös kalácsos, mindenféle árusok és két étterem. Parkolni a kemping előtt lehetséges.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (3)
Sástó Gyöngyös - EgyébSástó Gyöngyös - EgyébSástó Gyöngyös - Egyéb

Sástó további értékelései

2022.08.21gyerekekkel
Érdekes
Sástó melletti Hotelben szálltunk meg, szinte minden este kimentünk és sétáltunk a tóparton. Előzetesen olvastuk, hogy lehetne csónakázni is a tavon, de sajnos most ez az alacsony vízállás miatt nehézkes lett volna, így ez a programunk elmaradt. A tó tele van kacsákkal, nagyon kis aranyosak ahogy...
Népszerű szállások a környéken
Avar Hotel Mátrafüred - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.09.02-ig
Avar Hotel Mátrafüred
65.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval