A Cowalter Vendéglő Győr a holt Marcal partján található, hagyományos hangulatú vendéglő, amely a győri éttermi hagyományokra támaszkodik. A halászlé a hely egyik kiemelkedő specialitása, sűrű, ízes, gyakran bográcsos tálalásban kerül az asztalra. A kínálat a házias ízekre épül, számos halétele és a rántott hal is rendszerint megtalálható az étlapon. A kerthelyiség nyáron kiemelkedően vonzó; a belső tér pedig a régi Győr hangulatát idézi, kockás abrosz és családi jelleg jellemzi.
A felszolgálók általában udvariasak és közvetlenek, a családi vállalkozás jellegzetessége hozzájárul a vendégszeretet érzetéhez. A kerthelyiség nyáron tágas és nyugodt helyszínt biztosít, gyakran élőzene színesíti a vendéglátást. A hely történetisége és a folyóközeli környezet autentikus, régi győri hangulatot sugároz. Az ár-érték viszony a környezethez képest általában korrekt, az adagok pedig gyakran bőségesek. A halak friss alapanyagokból készülnek, így a házias ízvilág kiemelkedő és megismételhető. A vendégek szemszögéből a közeli terasz, a barátságos kiszolgálás és a hagyományos tálalás együttese adja meg a hely jellegzetes karakterét. Összegzésképp a Cowalter Vendéglő Győr olyan célpont, ahol a halászlé, a hagyományos tálalás és a családias környezet kiemelkedő értékek.
A Marcall-folyó partjától nem messze van az étterem. Nagy várakozásokkal tekintettem az itt elfogyasztott vacsora elé. Nyáron volt, elég meleg és sikerült beválasztanom egy jó magyaros ételt. Ami ugyan nagyon finom volt, de olyan csípős, hogy emiatt más ízt nem is éreztem. És bizony elég sokat kellett várni az ételre, mivel volt egy nagyobb társaság is. A kiülős rész a varázsa a helynek.