Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiemelkedő konyha apró hibákkal, gyenge kiszolgálás nagy hibákkal

Pipacs Étterem & Bisztró GyőrújbarátPipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát a térképen

2017. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. június 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pipacs étterem Győr vonzáskörzetének egyik legjobb helye, mind a szakma, mind a nagyközönség szerint. Számomra ezzel együtt nem nyújtott maradéktalanul pozitív élményt.
A teraszon volt több szabad asztal foglalt jelzésű tábla nélkül, bent nem ült senki. Mondom a pincérnek, hogy foglaltam interneten helyet, de látom, hogy van hova ülni, mire azt mondja, hogy „bent tud helyet foglalni”. Ez ugyan egybeesett a saját elképzelésemmel, általában szívesebben ülök a bent, mert így többet magába tud szívni az ember az étterem atmoszférájából, az viszont érthetetlen, hogy a pincér korlátozza választási szabadságomat, mielőtt megtudná, hogy milyen igénnyel és mikor foglaltam asztalt.
Emellett rendkívül zavaró volt, hogy rádió szólt tolakodó hangerővel, ezt egy bizonyos szint feletti helyekről egyszerűen kitiltanám, annyira el tudja rontani az élményt.
Az is furcsa, hogy az ember kér olíva olajat és jellegtelen, pomace-nek tűnőt kap akkor, amikor potom pénzért lehet már extra szüzet beszerezni. Persze az ideális egy minőségi olaj lenne, ha az ember kicsit utánakeres a világhálón, remek áru csúcsolajakat is beszerezhet.
A kiszolgálás a továbbiakban sincs a helyzet magaslatán, nem kapok itallapot, így kénytelen vagyok kérni, hiszen hogy válaszon az ember dokumentáció nélkül. A hölgy elindul az itallapért, amit várok, de félúton megáll, elkezd a kollegájával beszélgetni fülem hallatára valami olyan szakmai dolgot egy készülő rendezvényről, ami engem nem érint. Ezek után kérek egy bodzás limonádét, amibe már innék bele, de üres kézzel tér vissza a hölgy, illetve egy kérdéssel, hogy milyen limonádét is kértem. Azon már meg sem lepődök, hogy vargányalevest kérek és spárgalevest hoz. Becsületére legyen mondva, vitte volna vissza, de mondtam, hogy szívesen megeszem a spárgalevest is. Szerencsés véletlen volt, hogy közben megérkezett az asztaltársam, ő pedig kikérte a vargányalevest, így arról is beszámolhatok. Finom volt, markáns, intenzív ízű.
A légkondicionálás nem működött, egy idő után elgondolkodtam azon, hogy megéri az „atmoszféra-beszívás” kedvéért izzadni a hőségben.
A konyha valóban átlag feletti.
Ettem spárgát seranno sonkával és salátával, spárgakrémlevest bevert tojással, és créme brulleé-t. Apróbb hibák akadtak, a spárga sósabb volt az optimálisnál, lehetett volna roppanósabb, a creme brullé ízre jó volt, de állaga nem volt teljesen meggyőző. Nagyon tetszett viszont minden esetben a virtuóz tálalás, izgalmas volt a különleges levelekből a spárgára és sonkára tornyozott saláta, gyönyörű volt a desszerttányér is.
Összességében jó élmény volt a Pipacs, a zavaró mozzanatok dacára.
Leginkább azért, mert a séf, Forster Zoltán, megfelelő szinten teszi a dolgát, kreatív, jó alapanyagokból dolgozik és kitűnő az esztétikai érzéke.
Jó lenne, ha a kiszolgáló személyzet is felzárkózna hozzá szakmaiságban, udvariasságban, kedvességben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Pipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát - Külső képPipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát - Étel/italPipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát - Étel/italPipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát - Étel/italPipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát - Étel/italPipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát - BelsőPipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát - BelsőPipacs Étterem & Bisztró Győrújbarát - Étel/ital

Pipacs Étterem & Bisztró további értékelései

2016.03.04kollégákkal
Kiváló
A Pipacsról azt kell tudni hogy a Gault&Millau 2015-ös értékelése szerint az országos top 100-ba került az alig egy éve nyílt étterem 12 ponttal. Állítólag ez nagyon különleges, hogy ilyen gyorsan ilyen nagy sikert érjen el egy hely. Ezen hír tudatában hirtelen jött gondolat által vezérelve be is...
2015.08.01a párjával
Az étterem hangulata kellemes, inkább modern, fiatalos. Kifogástalan tisztaság mindenhol, igényes, tiszta mellékhelyiség. A felszolgálók szintén fiatalosak és udvariasak. A hétköznapi menü igényes, legtöbbször nagyon ízletes és változatos, menüzésre abszolút ajánlott. Az étlap inkább különleges,...
2015.01.05a párjával
Kiváló
Annyira kellett már egy ilyen hely! Gyönyörű, profi, Ízletes, örömteli itt mindent perc, de tényleg :) A legutóbbi alkalommal a karácsonyi partik közé érkeztünk a'la carte, Így azért érezni lehetett, hogy a konyha leterhelt, de a pincérek oldották a hangulatot. Talán csak a zene volt egy kicsit...
Népszerű szállások a környéken
Gyirmót Sport & Wellness Hotel Győr - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.03.01-ig
Gyirmót Sport & Wellness Hotel Győr
29.823 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
38.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Thermál Hotel és Kemping Komárom - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.04.30-ig
Thermál Hotel és Kemping Komárom
53.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel