Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gyula legjobb helye, s egyben Magyarország egyik legszeretnivalóbb étterme

Patrióta Gyulai Kisvendéglő GyulaPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula a térképen

Kiváló 2016. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. június 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Megmondom őszintén, nem rokonszenveztem azzal a megoldással, hogy egy idő után az értékelések nem játszanak bele egy-egy hely átlagába, hiszen ezzel az embernek a két-három évvel ezelőtti értékelését szinte feleslegessé teszik.
Mikor azonban visszaolvastam a Patrióta vendéglő értékéléseit s köztük a sajátomat, amit három esztendeje írtam, igazat kellett adnom a szerkesztőknek. Mert lehet, hogy a magyar vendéglátásra inkább a stabilitás a jellemző és a legtöbb étterem konsztans szintet hoz, azt a Gault Millau skálán számított 7-8-9 pontot, ingadozás alig van, bizony előfordul, hogy egyes helyek látványosan fejlődnek. S nem feltétlenül azért mert séfet cserélnek. (Séfcsere miatt ugrott egy szintet 2010-ben az Aranyszarvas vagy Vieiraval a Costes 2007/8 táján.)
Az ország keleti részében ilyen látványos pályát írt le a békéscsabai Hargita kisvendéglő valamint gyulai Patrióta. Mindkettő ugyanazzal a séffel működik a nyitás óta, előbbiben Metzger László, utóbbiban Csiszér Árpád viszi a konyhát. Mindkét séf kőkeményen elkötelezett a kreativitás, a minőség, a magyar ízek, a hazai alapanyagok tekintetében. Mindezen túl a szakmai fejlődés is “átjön”, ha az ember évente egyszer-kétszer eljut ezekbe az éttermekbe. Mivel Arad vonzáskörzetében a Brill bezárta óta ez a két legközelebbi minőségi étterem, így sikerül is tartani ezt a gyakoriságot. (Azelőtt is sikerült, csak akkoron 3 célpontunk volt, ha nem akartunk Szegedig utazni, most kettő van.)
A Patriótában az elmúlt években tapasztalható fejlődést egyébként visszaigazolta a Gault Millau kalauz is, a 2015-ös kiadásban ők lettek “Az Év feltörekvő étterme” 11 ponttal, ami már “ajánlott” kategóriát jelent. A 2016-os kalauzban pedig még többet, 12 pontot kaptak.
Jómagam az egész étlapjukat végigkóstoltam már, ezért többnyire a napi ajánlatból válogatok. Ügyes, esztétikus tálalás, kitűnő húsállagok, remek ízek jellemzik az éttermet, legyen szó klasszikus pörköltről, marhapofáról, brassóiról, kovászolt zöldségekről vagy helyben sült kenyérről, netán csokimousse-ról vagy vasserpenyőben sült palacsintáról.
A kiszolgálás bűbájos, a tulajdonos hölgy, akinek a férje dolgozik a konyhán a legmegnyerőbb jelenségek egyike a magyar vendéglátásban, tanítani lehetne azt a kedvességet, kommunikativitást, amivel körbeveszi vendégeit.
A beltér és a terasz nagyon szép, az árak barátságosak.
A Patriótának jó szívvel meg lehet adni ötször öt pontot.
Öröm látni, hogy mások is ezt tették.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (34)
Patrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - BelsőPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - BelsőPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - BelsőPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - BelsőPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - BelsőPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Étel/italPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Külső képPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - BelsőPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - BelsőPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Külső kép

Patrióta Gyulai Kisvendéglő további értékelései

2020.12.09családjával
Kiváló
Imádtuk! Családi ebédre tértünk be a kisvendéglőbe. Már abban a percben ahogy megérkeztünk a tulajdonos hölgy óriási mosollyal és szeretettel fogadott minket. Azonnal segített a hölgyeknek a kabátot elhelyezni és pillanatok alatt kaptunk egy asztalt. Az étlap tele van házilag elkészített minden...
2018.10.22barátokkal
Kiváló
Legutóbbi, két évvel ezelőtt írott értékelésem óta három ízben is megfordultam a Patriótában, tavaly októberben, idén januárban és idén a kolbászfesztivál alkalmával. Nem sorolom fel mindazt, amit ettünk, hosszú lenne, két ízben négyen voltunk, egyszer meg hárman s minden alkalommal mindenki...
2017.07.27egyedül
Szörnyű
Üres étterem, bent kb. két asztalnál, odakint 1 asztalnál ülnek. a "pincérnő" közli hogy nem tudnak kiszolgálni, mert sok a foglalás. (nem aztalfoglalás, hanem telefonon rendelt étel) visszakérdezek, egyedül vagyok nem lehetne megoldani? a válasz nem. ez igen, gratulálok! ha egy étterem ennyit...
Népszerű szállások a környéken
Komló Hotel Gyula - Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
2024.12.23-ig
Komló Hotel Gyula
70.852 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Elizabeth Hotel Gyula - Tiszta erőből nyár
Tiszta erőből nyár
06.01-08.31.
Elizabeth Hotel Gyula
179.400 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval