Patrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula - Vendégvélemények összefoglalója
A Patrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula belvárosában található, és a város egyik szerethető, hangulatos kisvendéglője. Családi vállalkozásként működik, ahol a fogadtatás barátságos, a tulajdonos hölgy mosolygós és figyelmes. A beltér meghitt, a terasz pedig kellemes atmoszférát teremt. Az étlap házias ízeket kínál, minden fogás természetes alapanyagokból készül, és a kenyér helyben sült. A várakozás alatt házi harapnivalókat és friss cipót kínálnak, amely kellemes előételként szolgál.
Az ételek íze és minősége kiemelkedő, köztük a Brassói átirat és a kacsahúsos derelye is elismerésre méltó. A kiszolgálás kiemelkedő, a tulajdonos hölgy vendégszeretete és profizmusa gyakran dicsért. A hangulat családi, a hely intime, és a személyes odafigyelés hozzájárul a nyugodt étkezéshez. A kínálat sokrétű: a napi ebédmenü mellett elérhető a degusztációs menü és számos ízletes fogás található. A belső tér és a terasz esztétikusak, a világítás és a halk zene kellemes hátteret ad. A Patrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula jó ár-érték arányt kínál: a minőség megfizethető, a kiszolgálás pedig igényes. A Gault Millau szerint 2015-ben az Év feltörekvő étterme volt a Patrióta, s a 2016-os kiadásban 12 pontot ért el, ez a hely nívójának bizonyítéka Gyulán.
Párommal két ünnep közt töltöttük a "nyaralásunkat" Gyulán és séta közben találtuk meg véletlenül ezt a kis éttermet. Az utcai étlapot olvasva megakadt a szemünk a csülkös pacalon és ez miatt tértünk be. Párom ezt a fogást rendelte én pedig a "város legjobb rántott húsát". Mindketten nagyon meg voltunk elégedve mind az ízekkel mind a hely kialakításával is.
Ötletes a sötét színek harmónikus felhasználása, a gyertyafény a szintén ötletes gyertyatartóval, a helyhez illő zenével és legkiemelendőbb, a felszolgáló hölgy kedvessége nagyon kellemessé tette az ottlétünket. Az étlap rövid viszont annál finomabbak az ételek. Mindenképpen ajánlom az éttermet bátran.
2014. májusában jártunk ott a párommal. Véletlenül mentünk be, az étterem ablakában elhelyezett, csábító felirat miatt, amelyen azt hírdetik, hogy minden étel házi alapanyagokból, frissen készül. A választék nem nagy, de az amit ajánlanak, az mind kitűnően elkészített,ízlésesen tálalt.
Külön ki kell emelni a rendkívül szakszerű,udvarias,felkészült kiszolgálását, igazi vendéglátás az, amit ebben az étteremben kaptunk. Minden Gyulára látogatónak jó szívvel ajánlom az éttermet.
Rövid étlapjukon kitűnő ételek. Ami kóstoltunk minden nagyon finom volt. Savanyú burgonyakrém leves, csülkös pacal. A rántott szelet is kitűnő volt, bécsisen, majonézes burgonyasalátával kínálták. Pálinkák és borok széles választéka, kedves, segítőkész és felkészült kiszolgálás. Nagyon ajánom. Gyulán a legjobb hely.