Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

95 éve fürdünk

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő HajdúszoboszlóHajdúszoboszlói Gyógyfürdő Hajdúszoboszló a térképen

Kihagyhatatlan 2022. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. május 21.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mondhatjuk, hogy Hajdúszoboszló legfőbb nevezetessége a gyógyfürdő, gyakorlatilag erről lett országosan és Közép-Európa szerte is ismert ez az egykori csendes mezőváros. Nem hittem volna, de majdnem 100 évvel ezelőtt, 1927-ben nyitott meg ezen a helyen a fürdő. Az itt talált gyógyvíz a kutatók szerint egyedülálló az összetétele és a hatása tekintetében, melyben különböző sók találhatóak a legnagyobb mennyiségben, valamint bróm, jód és karbonátok.
Először még a 80-as években kisiskolásként a nagyszüleimmel jártam itt a nyári szünetben, már akkor is nagyon menő volt ez a fürdő, az idősek pedig egyértelműen a gyógyhatású víz miatt jöttek. Már felnőttként a szomszédos Aqua-Sol Szállodában megszállva abban az előnyös helyzetben voltunk, hogy egy zárt függőfolyosón lehetett átsétálni köntösben a fürdőbe. A fürdő évről évre bővül, már Közép-Európa legnagyobb fürdőkomplexumává vált (a többi fürdőrésszel, stranddal együtt). Lehet kombinált jegyet kapni, illetve külön csak a gyógyfürdőbe is.
A gyerekek részére nem nagyon ajánlott, mert tényleg nagyon tömény a víz hatása, az ember a bőrén is azonnal érzi. A víznek az íze és a színe is elég furcsa. A gyógyfürdőbe a felnőtt belépő 2800 Ft-ba került, ami online is meg lehet vásárolni.
Jelenleg három különböző hőmérsékletű fedett, a szabadtéren négy medence van. Legutóbb 2002-ben történt egy komplex felújítás a fürdőben, jelenleg viszont a környéket, a sétányt és a főbejárat előtti teret újítják meg, emiatt egy kicsit körülményes a megközelítése, még gyalogosan is. A gyógyfürdő közelében jelenleg emiatt nem lehet parkolni, sőt, be sem lehetett erre jönni autóval.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (6)
Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Hajdúszoboszló - EgyébHajdúszoboszlói Gyógyfürdő Hajdúszoboszló - EgyébHajdúszoboszlói Gyógyfürdő Hajdúszoboszló - EgyébHajdúszoboszlói Gyógyfürdő Hajdúszoboszló - EgyébHajdúszoboszlói Gyógyfürdő Hajdúszoboszló - EgyébHajdúszoboszlói Gyógyfürdő Hajdúszoboszló - Egyéb

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő további értékelései

2023.06.15a párjával
Átlagos
Nem lenne rossz, de az intézmény, ahhoz képest, hogy mekkora forgalmat bonyolít le, rendkívül elhanyagolt. A fű minőségén már javítottak a tavalyi állapotokhoz képest, de még messze elmarad ahhoz képest, hogy a fű itt az intézmény ékességének kellene lennie. Nincs öntöző rendszere, pedig ez...
2022.12.29a párjával
Kihagyhatatlan
Évekkel ezelőtt sokszor jártunk a fürdőben, jó vize miatt szerettük.. Idő hiányában most csak kívülről csodáltuk meg az építményt és a Dr. Pápai Vajna Ferenc a"Hévizek Atyja" szobrát.
2022.08.16a párjával
Kihagyhatatlan
Évente kétszer járunk Hajdúszoboszlóra, és minden alkalommal megyünk a gyógyfürdőbe. Kiváló vízminőség, igazán segít a reumás panaszainkon. Tiszta környezet, segítőkész személyzet. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Népszerű szállások a környéken
Napsugár Kenézy Lux Apartman Vendégházak Hajdúszoboszló - Pihenés Hajdúszoboszlón
Pihenés Hajdúszoboszlón
2024.12.22-ig
Napsugár Kenézy Lux Apartman Vendégházak Hajdúszoboszló
75.600 Ft / 2 fő / 4 éj-től ellátás nélkül
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval