Még nincs helyezése
Kategória
Szobor
Szent Imre herceg HatvanSzent Imre herceg Hatvan

Szent Imre herceg Hatvan bemutatkozása

Szent Imre herceg Hatvanban, a Kossuth téren, a bíróság épülete előtt található. A műalkotást Juhász András készítette 1941-ben. A szobor a fiatalon elhunyt herceget ábrázolja, aki a magyar ifjúság védőszentje. A város ezen pontja kedvelt találkozóhely és a szobor a helyi építészeti örökség szerves részét képezi.

1 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Termál Hotel Vesta Tápiószecső - Október 23.
Termál Hotel Vesta Tápiószecső
Hotel Aquarell Cegléd - Tavaszi feltöltődés az Aquarellben
Hotel Aquarell Cegléd
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes előfoglalás
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő

Szent Imre herceg Hatvan vélemények

2024
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 1054 városban járt márFelfedező - 3303 helyen első értékelőNépszerű író - 316 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 67573 feltöltött kép
Átlagos 2026. április 29.egyedül járt itt
Szóval, Grassalkovich Antalt értem, Lesznai Annát is, de, hogy Imre herceg miért van ott mindenfelé, azt nem igazán tudom. 1941 óta itt van, jelenleg a templom mögött, a Járásbíróság előtt pompázik. Liliom van, tőr is van, ok, ráismertünk. 1941-ban talán az akkori ifjúság előtt lehetett példakép, bár akkor éppen a háborúra gyúrtuk rá a fiatalokat, nem a liliommal való pózolásra.
Szent Imre herceg Hatvan - Külső képSzent Imre herceg Hatvan - Külső képSzent Imre herceg Hatvan - Külső képSzent Imre herceg Hatvan - Külső kép
Még több kép (1 db) >>