Hatvan város Heves megye délnyugati részén található, a Hatvani járásnak a székhelye. Hatvan a Zagyva partján fekszik. Átlagos tengerszint feletti magassága 105 m. A folyó már vízvédelmi létesítmények között folyik, így a környék elláposodása már nem jellemző.
Nevezetességei: Grassalkovich-kastély, Szent Adalbert plébániatemplom, Hatvany Lajos Múzeum, Szent Sebestyén-szobor, oroszlános szökőkút.
A kiszolgálás szörnyű volt, itélkeztek és rengeteg negatívumot hozzávágtak a fejünkhöz. Hangosan kinyílvánították véleményüket ami csak sértő volt és nevetgéltek. Szerintem egy kiszolgálásnak egyátalán nem így kéne működnie.
Ketten voltunk, ebédeltünk. Már régebben is voltam, még a Grassalkovich néven, akkor a drága vadételeket próbáltuk ki, mert "torkos csütörtök" volt, féláron. Most nem akartunk egy egyszerű vasárnap, semmilyen különleges alkalom nem lévén, immár a Harap a Kacsában kifinomultan összeállított...
Házassági évfordulónk alkalmából a feleségem meghívott ide vacsorázni. Kedves és gyors kiszolgálás, nagyon, finom ételek. Kellemes halk zene, szép tiszta környezet.