Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csak a magyar vendég kap nyugtát

Corso Cafe Kávézó & Fagylaltozó HévízCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz a térképen

Átlagos 2017. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2017. szeptember 15.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A sétáló utcán szinte kínálta magát az a kávézó, mellyel naponta szemeztünk. De hát naponta más helyet teszteltünk. A terasz részen foglaltunk helyet és élveztük a gyönyörű időt. A többi asztalnál vegyesen ültek magyarok és külföldiek - a legérdekesebb egy holland meleg pár volt, ahol egyértelmű volt a "szereposztás". Szóval, ráérősen ücsörögtünk, fogyasztottuk a kávénkat és a fagylaltunkat. Ezalatt módunk volt megfigyelni a fizetési szokásokat. Külföldi vendég: Fizetek - szól a vendég.
Azonnal - mondja a pincérnő és már ott is terem. Elveszi a papírpénzt, visszaad és részéről a tranzakció be is fejeződött.
Magyar vendég: Fizetek - szól a vendég. Azonnal - mondja a pincérnő, elveszi a papírpénzt, bemegy a kávézóba, majd a nyugtával, valamint a visszajáróval tér vissza. Ezen érdekes kis jeleneteket módunkban állt többször is megfigyelni. Soha nem bukik meg, hiszen az adóhatóság - köztünk legyen szólva - meglehetősen régimódi módszerekkel dolgozik. Párban járnak, csak a saját fogyasztásukról vehetnek fel jegyzőkönyvet. Fogyasztásuk pedig meglehetősen szerény. Az viszont elgondolkodtató, hogy a forgalom nagyobbik hányadát kitevő külföldi vendég után nem adózik a tulaj. Hévíz városa ugyanúgy elesik az adóbevételektől, mint az ország. Nem szeretnék itt gazdaságpolitikai, adózási morál, stb dolgokba belemenni, de így egy helyben topogunk. Ez úgy látszik senkinek sem fáj.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (12)
Corso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Étel/italCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Étel/italCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Étel/italCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Külső képCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Külső képCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Külső képCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Külső képCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - BelsőCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Külső képCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Külső képCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Étel/italCorso Cafe Kávézó & Fagylaltozó Hévíz - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Holiday Club Apartman Hotel Hévíz - Két ünnep között
Két ünnep között
12.26-30.
Holiday Club Apartman Hotel Hévíz
83.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
61.485 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval