Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kellemes meglepetés

Hunguest Hotel Helios HévízHunguest Hotel Helios Hévíz a térképen

2017. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2017. július 31.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Több helyen olvasott vélemények alapján vegyes érzelmekkel indultunk útnak, de szerencsére a rossz véleményekben írtakkal nem, vagy nem olyan formában találkoztunk.
A személyzet kedves, segítőkész, a szoba és maga a hotel valóban nem egy ultra modern valami, de rend, kedvesség és tisztaság van. Az étkezéseknél felszolgált ételek bőségesek, finomak, változatosak, mindenki talál magának megfelelőt (és igen, az egyik reggel mi is belefutottunk a pacalpörköltbe. Mivel máshol olvastam róla, hogy szembe jöhet, annyira nem lepődtem meg rajta. Az izén viszont igen, mert ritka finom volt). Viszont itt volt az egyik negatívum is: az egyik esti vacsorán felszolgált harcsafilé keszthelyi módra (vagy valami hasonló néven) étel íz és színvilága teljes egészében megegyezett a másnap déli levesbüfében felszolgált "halkrém" levessel. Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de a hasonlóság nagyobb volt a véletlennél.
A wellness részleg is tiszta és megfelelő volt, apró hiányosság, hogy a gyógyvizes medencénél nem voltak külön feltüntetve az összetevők, és eről a jelenlévő személyzet sem tudott felvilágosítást adni. A kültéri medence, a hozzá tartozó napozó ágyakkal, napernyőkkel, polifón szivacsokkal tényleg jó volt (kis megjegyzés itt is: kb. 15-20 darabbal több napozó ágy azért még elfért volna, látva, hogy sokan a reggelihez fél nyolckor törölközővel indultak el, hogy 8 - 1/4 9 körül már szinte az összes foglalt legyen, noha a víz közelében sem volt még akkor szinte senki).
A szobában az egyik ágy elég beteg hangot kiadva nyikorgott minden mozdulatra, egy rosszabb alvónak álmatlan éjszakákat okozott volna, mint ahogy kellemetlen lehetett az érintetteknek a reggel nyolckor szobákba takarítási célból bekopogtató szobalány is (ez ellen mi úgy védekeztünk, hogy reggelre kikerült a "Ne zavarjon" tábla az ajtókilincsre).
És akkor jöjjön az egyik legnagyobb gondom, igaz ez nem csak erre a hotelra volt igaz, hanem az ott tartózkodásunk során szinte mindenhol, ahol megfordultunk, legyen az étterem, kávézó stb.: amikor egy külföldivel kommunikáltak a pincérek, akkor utána magyarul mindig volt valami gúnyos, vicces stb beszólás (leginkább már hallótávolságon kívül) a külföldi felé, vele kapcsolatban, leginkább minden ok nélkül, amit magyarként hallva azt gondolom, a legalja a vendéglátóiparban. Ez sajnos a hotel éttermében is nemegyszer megtörtént, és nem csak a fiatal pincérektől, hanem a náluk idősebbektől is. És tényleg egész hévízre jellemző volt, ami nagyon elszomorító (az egyik étteremnél -ahol ugyancsak megfordultunk- ez már 3-4 éve is jellemző volt az egyik étterem értékelő oldalon. Talán pont itt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:

Hunguest Hotel Helios további értékelései

2024.04.14a párjával
Tetszett: Tisztaság kiváló, szoba felszereltsége, az étterem és a bár kényelmes, kiszolgálás kitűnő (bár mi előszezonban voltunk, a szálloda kb 50%-ban üzemelt). Parkoló nagy. A személyzet udvarias segítőkész. Nem tetszett: Áprilisi kánikulában érkeztünk, és a légkondi szép volt,de...
2024.04.02a párjával
Tökéletesen felújított szálloda, szép étterem, az ételek, és választék, kiválóak, a személyzet, tisztaság tökéletes. :) A wellness részleg, nem csúnya, de a szálloda kapacításához képest, nagyon pici. A pezsgőfürdő oldalbefújói, mintha nem is lennének, annyira gyengén nyomják a vízsugarakat....
2024.03.30a párjával
Átlagos
Pozitív: szoba minősége, a reggeli és a vacsora kíváló volt, mind a választékot, mind az ízeket tekintve.A recepciós dolgozók, szobaasszonyok udvariasak, szolgálatkészek voltak, Negatív: a zuhanyzóból nagyom nehéz kijönni, nem praktikus az ajtó megoldása, a zuhanyzó bejárat /küszöb/ piszkos...

A Hunguest Hotel Helios legnépszerűbb csomagjai

Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
47.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Pünkösd Hévízen a Heliosban (min. 3 éj)
Pünkösd Hévízen a Heliosban
194.700 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
05.17-20.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.036 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval