Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Zarándok a kútnál

Szentkút JásdSzentkút Jásd a térképen

Érdekes 2022. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. október 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mit is tagadjam, nagy kegyhely-rajongó vagyok. és szégyen, nem szégyen, Jásd még hiányzott a felderített csodatévő helyek közül. Na, de csak idáig. Szelíd, de borús őszben tettem tiszteletemet az itteni Máriánál, A rövid történet dióhéjban az, hogy Jásdi Péter kegyetlenül szomjas, imádkozott hát buzgón, Mária erre előjött hipp és hopp, és azt mondta, hogy itt áss oszt jön a víz. És úgy is lett. Így hát Jásdi Péterről kapta Jásd falu a nevét. Egyébként egy aranyos ks szlovák falu a Bakonyban. A kegyhelyen látjuk Pétert térdelni, Máriát megjelenni, de van egy hosszú, sudár, nagy Mária is, aki uralja a tájat, és Istenemre mondom, nagyon szép. Szemben a trampli meg a koronás Máriákkal, ez egy igazán szép nő, kecses, karcsú vonalai vannak, öröm ránézni, még talán szeretni és tisztelni is könnyebb. Kis kápolna van még a területen, természetesen zárva, meg az üres padok, amik várják a majd idesereglő, éneklő hívőket. A fáról hulló vadgesztenyék kopognak néha a padokon, hallga csak, talán misztikus üzenete van! Szép a táj, a környék, de a forrás vize, úgy látom szünetelteti szolgáltatását, de azért látogatható a hely és érdemes is ide eljönni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (46)
Szentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Külső képSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - EgyébSzentkút Jásd - Egyéb

Szentkút további értékelései

2023.03.05a párjával
Érdekes
Várakozással tekintettem e hely elé, mert sokat hallottam róla. Ideérve a kapu nyitva volt, de a kis kápolna nem. Tömeg nem volt, de többen nézelődtünk, gyönyörködtünk. Nagyon szép a kegyhely fekvése. Sajnos a Szentkút vize most nem folyt, így nem tudtuk megkóstolni, de így is jó volt itt lenni.
Népszerű szállások a környéken
Ferrata Vendégház Csesznek - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2024.10.28-ig
Ferrata Vendégház Csesznek
42.250 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyugdíjas ajánlat
Nyugdíjas ajánlat
05.26-06.21.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval