Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

2017-BEN EURÓPA LEGSZEBB FŐTERE

Kossuth tér KaposvárKossuth tér Kaposvár a térképen

Érdekes 2023. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kaposvár főtere a Kossuth tér, melyet jobbára az előző századforduló környékén alakítottak ki, többségükben az akkoriban készült épületek övezik. Majd 2003-ban felújították, és a rekonstrukció után Magyarország egyik legszebb főtere lett. 2010-ben elnyerte a Magyarország legszebb főtere és főutcája díjat is, majd 2017-ben az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén Európa legszebb főterévé választották. Ez az, amit minden városismertetőben olvashatunk Somogy fővárosának főteréről. És ha csak a fentről készült fotókat nézzük, mi is így látjuk. Lentről azonban vannak itt zavaró elemek is, össze nem illő stílusok és főként a rémes panel-szálló, a Kapos Hotel a tér emelkedőjének aljában.
Mégis jól esik itt sétálgatni, kicsit nézelődni, élvezni a kétségtelenül elegáns polgári miliőt. A tér különlegesnek mondott szökőkútrendszerének működését viszont nem volt alkalmunk megcsodálni, valahogy mindig akkor lett vége a programjának, amikor mi arra jártunk.
A Városházáról és a Nagyboldogasszony Székesegyházról mint a tér leginkább meghatározó épületeiről majd külön, a saját címszavuknál írok.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (7)
Kossuth tér Kaposvár - EgyébKossuth tér Kaposvár - EgyébKossuth tér Kaposvár - EgyébKossuth tér Kaposvár - EgyébKossuth tér Kaposvár - EgyébKossuth tér Kaposvár - EgyébKossuth tér Kaposvár - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
La Pergola Panzió és Étterem Kaposvár - Napi árak
Napi árak
2024.12.31-ig
La Pergola Panzió és Étterem Kaposvár
23.900 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval