Kaposvár székhelye, egyetemi város, püspöki székhely, a virágok városa. A Kapos folyó két partján, a Somogyi-dombság területén fekszik. Déli részén a Zselici Tájvédelmi Körzet húzódik. Az északi részén található 8 kilométer hosszú Deseda-tavat 30 hektáros arborétum öleli körül. A város fejlődéséhez a Kapos szabályozása szolgált alapul.
Jellegzetes arculata a 19. század második felére alakult ki. Az 1902-ben épült városháza dísztermének és neoreneszánsz lépcsőházának üvegablakait a híres Róth Miksa készítette. A 2003-ban felújított Kossuth tér szökőkútja péntek esténként fény- és hangjátékával gyönyörködteti az érdeklődőket. Az ország egyik leghíresebb színháza, a Csiky Gergely Színház 1911 óta szórakoztatja előadásaival a nagyérdeműt.
Tágas szép rendezett tiszta szoba, remek elhelyezkedés, kiogástalan kiszolgálás az étteremben, remek ételek és választék- kifogástalanul éreztük magunkat. Kellemes, szép szálloda, minden tekintetben maximálisan elégedettek voltunk!
Az elképzelhető legrosszabb kenyeret vettem náluk Kaposváron! Nem lehetett felszeletelni, minden szeletnek kidőlt a közepe! Ez nem kovásszal készült kenyér volt, pedig annak adták el! Címke sem volt rajta! Egy 400 gr-os kenyérért 750 Ft-ot kérni, ilyen minőség mellett pofátlanság!
A Tóth pékség egy bolt keretén belül működik, a szerény áruválasztékot elnézve úgy tűnik, hogy egy albán pékségből hozatják az árut. Jómagam egy tepertős pogácsáét kértem, amire 310 forintot fizettem, többet nem is ért, elég gyengécske volt, nekem más fogalmaim vannak erről a műfajról. Nem is az...