2025. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2025. augusztus 14.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ezt a templomot úgy találtam, hogy a Deseda tó partján bolyongtam, néha át kell menni egyik a partról a másikra, aztán közben akadt ez is. A település meg nem igazán Kaposvár, hanem Kaposfüred, de a megyeszékhely bekebelezte ezt is. Szóval, arra mész, nyitva is van, megállsz, bemész. Közömbös, hogy milyen felekezetű vagy, a templom a kultúra egyik mércéje. Hát, hogy Szent Őrangyalok... na most ez meg egy milyen fantázianév? Az ellentéte a szentetlen őrangyaloknak? Amúgy a templom bentről semmi különös, marad az átlagos templom-élmény szintjén, de a kertjében van egy figyelemreméltó dolog. Namármint, hogy magyar szentek, meg magyar boldogok... Mert mennyi volt? Én átlagos kiszerelésű katolikus vagyok, hát, ha most megfognának egy kérdéssel, azonnal kenném-vágnám Szent István, Imrét, Lászlót, meg a lányokat, Erzsébetet, Margitot is, némi gondolkodás után talán még hozzájönne pár... Na, de Pilgrim? Wolfgang meg Adalbert? Günter meg Bulbus? A Pilgrim akkor volt már magyar szent, amikor a magyarok még nem is voltak keresztények. Mert, hogy ő a passaui püspök, aki sokat tett a magyarok kereszténységgel való leigázásáért. És ettől magyar szent lett? Szent Günter pl. Gizella rokona volt, erős hátszéllel jött tehát Magyarországra bakonybélezni, aztán Prágában nyugszik, ott adott tanácsot. Persze lehet, hogy ezek az arcok ahány országban végigcsoszogtak, ott mind gyarapították a nemzeti szentek tárházát. Na, akkor itt keresendő a magyarázat a tömeges jelenlétre.
Fényképek (23)
Még több kép (13 db)