Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

EGY JÓ NAGY TEMPLOM

Nagyboldogasszony-székesegyház KaposvárNagyboldogasszony-székesegyház Kaposvár a térképen

Érdekes 2023. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kaposvár főterének, a Kossuth térnek a Városháza mellett másik meghatározó épülete a Nagyboldogasszony Székesegyház. A város egyik jelképe, amely 1886-ban plébániatemplomként épült neoromán stílusban, majd 1993-tól a kaposvári püspökség székesegyháza lett. Világos, kevéssé díszített belső terű templom, amelyet mise időn kívül egy biztonsági üvegfalon keresztül lehet megtekinteni.
A leírások szerint a Nagyboldogasszony-székesegyház az ország egyik legnagyobb temploma, bár ezekkel a minősítésekkel jobb egy kicsit óvatosnak lenni, mert a legnagyobbat hol így, hol úgy számítják... Mindenesetre amikor ott jártunk, és próbáltuk meghatározni, hogy milyen is ez a templom, milyennek látjuk leginkább, akkor mi is ezt mondtuk: JÓ NAGY!
A székesegyház oldalán a tér felé néző Szent István-szobor-díszkút található, amelyen a trónon ülve láthatjuk I. István bronzból készült domborművét. Mindenképpen figyelemreméltóbb alkotásnak értékeltük, mint a templomon belüli márványból készült szent-szobrokat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (7)
Nagyboldogasszony-székesegyház Kaposvár - EgyébNagyboldogasszony-székesegyház Kaposvár - EgyébNagyboldogasszony-székesegyház Kaposvár - EgyébNagyboldogasszony-székesegyház Kaposvár - EgyébNagyboldogasszony-székesegyház Kaposvár - EgyébNagyboldogasszony-székesegyház Kaposvár - EgyébNagyboldogasszony-székesegyház Kaposvár - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
La Pergola Panzió és Étterem Kaposvár - Napi árak
Napi árak
2024.12.31-ig
La Pergola Panzió és Étterem Kaposvár
23.900 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Villa Plattensee Vonyarcvashegy - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.09.29-ig
Villa Plattensee Vonyarcvashegy
25.080 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel